25 / 04 / 2024

3. Havaalanı'nın danışmanlığını Seul ve Kopenhag yapacak!

3. Havaalanı'nın danışmanlığını Seul ve Kopenhag yapacak!

İstanbul’a yapılacak 3. Havaalanı’nın danışmanlığını Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı üstlendi. Beş yıl sürecek bu anlaşma, 3. Havaalanı’nı küresel havacılık sektörünün en önemli çekim merkezi haline getirme hedefine yaklaştırdı.



İstanbul’a yapılacak 3. Havaalanı’nın danışmanlığını Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı üstlendi. Beş yıl sürecek bu anlaşma, 3. Havaalanı’nı küresel havacılık sektörünün en önemli çekim merkezi haline getirme hedefine bir adım daha yakınlaştırarak yeni yatırımların yolunu da açacak.


İstanbul’a yapılacak 3. Havaalanı yapan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., Güney Kore’nin başkent Seul’dan açılan kapısı Incheon Uluslararası Havalimanı İşletmesi ve Kuzey Avrupa’nın en önemli aktarma merkezlerinden Kopenhag Uluslararası Havalimanı ile danışmanlık hizmeti anlaşmasına imza attı. Önümüzdeki beş seneyi kapsayacak danışmanlık projesi; strateji ve iş planı geliştirme, insan kaynakları ve organizasyonel gelişim, deneme operasyonları aracılığıyla operasyonel hazırlık ve 2017’de planlanan açılışından sonraki ilk üç yıl yeni havalimanının operasyonu ile ilgili danışmanlık hizmetini içeriyor. 2014 senesinde 45.5 milyon yolcu ağırlayan Incheon Havalimanı ve 25.6 milyon yolcu ağırlayan Kopenhag Havalimanı, anlaşma kapsamında bir araya gelerek deneyimlerini, becerilerini ve uzmanlıklarını İstanbul Yeni Havalimanı’nın başarısı için seferber edecek.


Yeni işbirliği konusunda açıklama yapan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. CEO’su Mertol Genç “Bizim önceliğimiz en üst düzey yolcu konforunu sağlarken dünya çapında örnek alınacak bir proje yaratmak” dedi. Incheon Uluslararası Havalimanı İşletmesi CEO’su Park Wan Su ise yaptığı açıklamada “Yeni Havalimanı, ölçeği ve değeri sebebiyle Incheon Havalimanı için de son derece önemli ve etkileyici bir proje. Bu yeni havacılık merkezinin inşaatına ve faaliyetlerine katkıda bulunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız. Incheon Havalimanı’nın inşaat ve işletme konusunda sahip olduğu deneyim sayesinde İstanbul Yeni Havalimanı ile bir kez daha tarih yazılacak. Ayrıca bu proje, Incheon Havalimanı’nın yurtdışındaki faaliyetlerine yönelik yeni yatırımları için bir üs görevi görecek” dedi.


Kopenhag Havalimanı CEO’su Thomas Woldbye ise “Uluslararası havalimanları geliştirmek konusunda köklü bir deneyimimiz var. İstanbul’a uluslararası ölçekte rekabetçi bir havalimanı inşa etme ve işletme çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.


Star


Geri Dön