25 / 04 / 2024

3. havalimanı 29 Ekim 2017'de açılacak!

3. havalimanı 29 Ekim 2017'de açılacak!

Başbakan Erdoğan: "İlk etap, senede 70 milyon ila 90 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Açılışı da, sözünü aldık ve gününü belirledik; 29 Ekim 2017'de açılacak" dedi




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etabının senede 70 milyon ila 90 milyon yolcuya hizmet verebileceğini bildirerek, "Açılışı da, sözünü aldık ve gününü belirledik; 29 Ekim 2017. İnşallah yoğun bir çalışmayla 29 Ekim'de, o gün anlamlı bir gün, birinci etabın açılışını yapacağız" dedi.


Erdoğan, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının temel atma törenindeki konuşmasında, bu projenin ne kadar büyük bir proje olduğunu anlamak isteyenlerin, projeye yönelik düşmanlıklara ve taarruzlara bakmalarının yeterli olacağını söyledi.


Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bölgede helikopter ile çok dolaştıklarını, gezdiklerini, nerenin uygun olduğunu araştırdıklarını, rüzgar ölçümleriyle ilgili çalışmalar yapıldığını anlatan Erdoğan, Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kadir Topbaş, teknokratlar, bürokratlar, projeyi üstlenen firmalar, firma çalışanlarına, işçilere teşekkür etti. 


Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Bu havalimanında görev yapacak pilot, hostes, teknisyen, herkese şimdiden başarılar diliyorum. Yolcuların da emniyet içinde her daim sevdikleriyle buluşmasını temenni ediyorum. Elbette bu büyük projenin temelini atarken, Türkiye'yi bugünlere taşıyan herkese, milletçe şükranlarımı ifade ediyorum. Şehitlerimizi, bu anlamlı günde bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Rabbimden niyazım şudur: Kazasız, belasız inşallah 2017'de ilk etabının açılışında ya Rab bizleri buluştur diyorum. Hep beraber inşallah bir arada olacağız. Bu büyük proje hayırlı olsun. 



Temel atma öncesi Başbakan Erdoğan, yüklenici firma temsilcisi Mehmet Cengiz'e, "Ne zaman yapıyoruz?" diye sordu ve Cengiz'den "2017 yanıtını aldı. Erdoğan, tören alanında bulunan vatandaşlara, "İlk etap, senede 70 milyon ila 90 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Açılışı da, sözünü aldık ve gününü belirledik, 29 Ekim 2017. Razı mısınız? Şahit misiniz? Demek ki şu anda 2014'teyiz, artık Ekim yaklaştı zaten, yani 3,5 yıl bile yok. İnşallah yoğun bir çalışmayla 29 Ekim'de, o gün anlamlı bir gün, birinci etabın açılışını yapacağız. Hayırlı olsun" şeklinde seslendi.



AA




Geri Dön