26 / 04 / 2024

3. havalimanı bölgesindeki arsa fiyatları ikiye katlandı!

3. havalimanı bölgesindeki arsa fiyatları ikiye katlandı!

3. havalimanı bölgesindeki arsa fiyatları ikiye katlandı. Projelerle değer kazanan ilk mevki ise Tavakadın olarak açıklandı. Mevcut durum itibari ile de ilk arsa fiyatlarında artış yaşanan nokta Tavakadın oldu.



İstanbul da şuanda Sabiha Gökçen  ve Atatürk olmak üzere iki hava limanı bulunuyor. Şimdiler de ise 3. hava limanı projesinden bahsediliyor. Aslında proje uzun zamandır gündemdeydi. Sadece hava limanı projesinin değil, üçüncü köprü planlamalarının da İstanbul’a büyük katkıları olur iken bölgelerinde ki arsalarında değerlerinin artmasını sağladı.


 Proje Ne Zaman Biter

Havalimanı projesinin köprü ile aynı anda bitmesi hedefleniyor. Yaklaşık 3 bin 500 hektarlık alana yapılacak ve 6 pisten oluşacak. Ayrıca yapılan açıklamalarda havalimanı ile köprünün bağlantılı olması da belirtiliyor. Proje alanı çevresinde otel, alışveriş merkezi gibi alanlarında yer alacağı söylendi Bu alanların da olmasıyla alan hektarında artış yaşanacaktır. Özellikle bölgede arsası olan kişiler ve normal şartlarda değerlenmesi zor olan bu yerlerin havalimanı projesi ile değer katlaması sevinçle karşılandı.


Buraya yakın konutların iş yeri ofislerinde daha çok dikkat çekeceği ve yine aynı şekilde değerlerinin katlanacağı da yorumlar arasındadır. Yatırımlar da sıraladığımız bu sebeplere bağlı olarak hız kazandı. Projeler ile değer kazanan ilk mevki ise Tavakadın olarak açıklandı. Mevcut durum itibari ile de ilk arsa fiyatlarında artış yaşanan nokta Tavakadın oldu.  Tavakadın mevkisine ek olarak Arnavutköy de değer kazanan noktalar arasında kendini gösteriyor.


Arnavutköy de havalimanına yakın olması ile dikkat çekiyor. Yeniköy mevkisinde de havalimanı projesi ile belirli bölüm kullanılacak ve kullanımı düşünülen alanda da arsa değerlerinde artış yaşandı. Şimdiler de 700 TL değerinde olan arsa metre kare fiyatları proje başlamadan önce 500 TL civarlarında idi, aradaki fark gözle görülür şekilde. Kimi bölgeler de ise daha ciddi bir artış söz konusu İstanbul da yapılan bu yatırımlar bir şekilde halka da artı olarak geri dönüyor.


Finans


Geri Dön