29 / 03 / 2024

3. Havalimanı emlak fiyatlarını uçurdu!

3. Havalimanı emlak fiyatlarını uçurdu!

3. Havalimanı ile ilgili e-ticaret platformlarından sahibinden.com, projenin etkilediği ilçelerde Emlak Endeksi 2015 Ekim ayı emlak verilerini açıkladı. 3. Havalimanı'nın geçtiği güzergahlarda emlak fiyatları artmaya devam ediyor.



3. Havalimanı ile ilgili e-ticaret platformlarından sahibinden.com, projenin etkilediği ilçelerde Emlak Endeksi 2015 Ekim ayı emlak verilerini açıkladı. 3. Havalimanı'nın geçtiği güzergahlarda emlak fiyatları artmaya devam ediyor. Bu güzergahta bulunan Çatalca'da emlak satış fiyatları son 1 yılda yaklaşık yüzde 76,46, Eyüp'te ise yüzde 29,81 arttı. Proje nedeniyle ortalama kira fiyatları Arnavutköy ve Çatalca'da 1.000 lirayı, Eyüpte 3.000 lirayı, Sarıyer'de ise 4.000 lirayı aştı. 


BirGün



Haber Millet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Borsa ve dolara değil, konuta yatırım yapan kazandı. İstanbul'da konutların ortalama metrekare fiyatı %12'lik artışla 3.575 liraya çıktı. Yüzde 33 artışla Başakşehir zirvede.


Emlak Endeksi, 2015 yılında İstanbul'da konutların en çok değerlendiği ilçeleri açıkladı. İşte ev sahiplerinin yüzünü güldüren o ilçeler: Geçtiğimiz yılın aynı döneminde İstanbul'da satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 3. bin 200 lira iken, bir yılda bu fiyat 3 bin 575 liraya çıktı. Yıllık artışın yüzde 12 olduğu İstanbul genelinde kiralık evlerde ise metrekare ortalaması 21 liraya ulaştı. 


BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYON 

2015 yılında İstanbul'da konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe ise yeni konut projesi yoğunluğuyla dikkat çeken Başakşehir oldu. İlçede ortalama metrekare fiyatı bir yılda yüzde 33 artarak 3 bin 378 lira seviyesine ulaştı.


GAZİOSMANPAŞA İKİNCİ 

KONUT fiyatlarının en çok arttığı ikinci ilçe ise Gaziosmanpaşa oldu. Fiyatlar bir yılda tam yüzde 31 oranında artarak 2.527 lira metrekare ortalamasına ulaştı. Ev sahiplerinin yüzünü güldüren üçüncü ilçe ise yüzde 30 artışla Bakırköy. İlçede ortalama metrekare fiyatı 7.889 lira civarında. 


ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ UÇURDU

YENİ konut projelerinin birbiri ardına geldiği Başakşehir'de metro ile ulaşımın kolaylaşması da bölgenin değerini arttırdı. Arsa stoku ile dikkat çeken bölgede yeni yatırımlar devam ediyor. Aynı zamanda üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı güzergahında olan bölgede fiyatların 2016 yılında da yükselişte olması bekleniyor. 


Millet


Geri Dön