19 / 04 / 2024

3. Havalimanı inşaatı kaldığı yerden devam edecek!

3. Havalimanı inşaatı kaldığı yerden devam edecek!

İSTANBUL 4. İdare Mahkemesi'nin 3. havalimanının faaliyetlerinin durdurulması yönündeki kararını bölge idare mahkemesi kaldırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın itirazı üzerine verilen karar, havalimanı inşaatının kaldığı yerden devamını sağlayacak...



İSTANBUL 4. İdare Mahkemesi'nin 3. havalimanının faaliyetlerinin durdurulması yönündeki kararını bölge idare mahkemesi kaldırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın itirazı üzerine verilen karar, havalimanı inşaatının kaldığı yerden devamını sağlayacak. 


Alican Ocak, Özgür Ceylan Aytaç, Yıldırım Yılmaz ve Cevat Ocak adlı vatandaşlar, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurarak, 3. havalimanı projesinin tarımsal alanları yok edeceği, doğal hayatı olumsuz etkileyeceği, iklim değişikliğini hızlandıracağı, gürültü ve elektromanyetik kirlilik yaratacağı, orman alanlarını yok edeceği ve içme suyu havzalarına zarar vereceği, ÇED raporunun görüşlere açılması gereken 10 günlük süre dolmadan havalimanı projesinin ihaleye çıktığı gerekçeleriyle, ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi. 


Mahkeme de 21 Ocak'ta ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Havalimanı inşaat faaliyetlerinin durdurulmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir üst mahkeme olan bölge idare mahkemesine itiraz etti. Bölge idare mahkemesi de itirazı 11 Mart günü karara bağladı. Mahkeme 'yürütmenin durdurulması' kararını kaldırdı. Kararda "Bilirkişi raporları alınana kadar uygulanması ile etkisi tükenecek niteliği bulunmadığı gibi bu aşamada yürütmenin durdurulması isteminin geçici mahiyette durdurulmasına karşın uzun süre sürüncemede kalmasına yol açılacak olması da dikkate alındığında henüz açıkça hukuka aykırılığı ortaya konulmayan işlemin yürütmesinin durdurulmasında hukuka uyarlılık görülmemiştir" ifadeleri yer aldı. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön