27 / 04 / 2024

3. Havalimanı tanıtım filmi yayınlandı!

3. Havalimanı tanıtım filmi yayınlandı!

Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan dünyanın en büyük havalimanın tanıtım filmi yayınlandı.



Dünyanın en büyük havalimanı beş bölüm şeklinde ayrıntılarla açıkladı


İşte o ayrıntılar



Neden Yeni Havalimanı?



İstanbul, bugün, 14,7 milyonluk, genç ve eğitimli nüfusu ile dünyanın en büyük 15 metropolünden biridir. 2013 yılında 150 milyonluk Türkiye yolcu trafiğinin 70 milyonuna ev sahipliği yapan İstanbul, Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesini içine alan geniş bir coğrafyanın en verimli havacılık merkezlerinden biridir. İstanbul Yeni Havalimanı, yolcu sayısı ve uçak kalkış-iniş sayılarının bir önceki dönemlere oranla hızla arttığı Türk havacılığına önemli oranda katkı sağlayacaktır.


Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı'ndan 350'den fazla destinasyona uçuş yapılacak. Bu geniş uçuş ağı yeni havalimanını hem dünyanın en büyük havalimanı hem de en önemli havacılık merkezlerinden biri haline getirecek.


Nerede Yapılacak?



Yeni Havalimanı, İstanbul'un Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki Tayakadın ile Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekare alan üzerinde yükselecektir. Atatürk Havalimanı ile İstanbul’un üçüncü havalimanının arası kuş uçuşu mesafeyle 35 km olacak.


Kim Yapacak?



İstanbul Yeni Havalimanı Uygulama Sözleşmesi, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile ihaleyi kazanan firmalar tarafından kurulan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. arasında imzalandı.


İGA'nın yatırımcıları her biri %20 oranında eşit hisseye sahip Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, MAPA İnşaat ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmalarıdır. Bu güç birliği sonucunda İstanbul ve Türkiye geleceği kazanacak


Türkiye Ne Kazanacak?

İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye için bir ulaşım merkezinden öte geleceğe önemli bir yatırım olacak. Devlet, bu dev yatırımdan, herhangi bir harcama yapmadan 25 yılda 22,2 milyar Avro+KDV gelir elde edecektir. Doğrudan 100 bin kişiye, yan sektörlerle birlikte 1,5 milyon kişiye sağlanacak istihdamla ülke kazancının boyutları daha da artacak.


Nasıl Olacak?



İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul ve Türkiye için yeni ve harika bir geçiş olacak. Havalimanı, en yüksek uluslararası standartlara sahip, en iyi, modern ve işlevsel havalimanı olmanın yanı sıra, İstanbul'un eşsiz ruhunu ve karakterini yakalama hedefiyle inşa edilecek.


Estetik özelliklerinin yanında bu proje olabildiğince yalın ve kullanışlı bir sistematiğe sahip olacak. Göz alıcı mimariye sahip Yeni Havalimanı, esnek, ferah ve sağlam dizaynıyla dünyanın örnek gösterdiği mimari eserlerin arasındaki yerini alacak.


Yeni Akit



Geri Dön