19 / 04 / 2024

3. havalimanına DHL'den Ekspres Kargo Bölgesel Merkez!

3. havalimanına DHL'den Ekspres Kargo Bölgesel Merkez!

Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, kargo ve lojistik operasyonunun da merkezi oluyor..



Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, kargo ve lojistik operasyonunun da merkezi oluyor. Dünyanın en önemli kurye şirketlerinden DHL, İstanbul Yeni Havalimanı’nda 20 bin metrekarelik ‘Ekspres Kargo Bölgesel Hub’ına imza attı.


Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın kargo ve lojistik operasyonu için de adımlar atılmaya başlandı. Üçüncü Havalimanı’nın inşasını Yap-İşlet-Devret modeliyle üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi ile DHL arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda 20 bin metrekarelik bir alanda ekspres kargo operasyonu yapılması için bir mutabakat zaptı imzalandı. İGA Havalimanı İşletmesi; geçtiğimiz ocakta Duty Free alanları için büyük ortağı Alman olan Gebr. Heinemann - Unifree ile dünyanın en büyük duty free anlaşmasını imzalamıştı.


DHL DE İSTANBUL’U SEÇTİĞİ İÇİN MUTLUYUZ

Dün düzenlenen imza töreninde konuşan İGA Havalimanı İşletmesi Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CCO) Soner Akkurt, İstanbul Yeni Havalimanı’nın sadece havayolları ve yolcular için değil, kargo ve lojistik firmaları için de global bir merkez olacak şekilde inşa edildiğini belirtti. Akkurt, “Bu hedef doğrultusunda DP DHL ile imzalamış olduğumuz mutabakat zaptı ile Türkiye’nin en büyük, dünyanın da en önemli kurye şirketlerinden biri olan DP DHL için 20 bin metrekare civarında bir alana kurulması planlanan bir Bölgesel Operasyon Merkezi’ni, destek birimleri ve genişleme olanakları ile birlikte hayata geçirmek üzere yola çıkıyoruz” dedi.


ORTA ASYA, ORTADOĞU VE AVRUPA’NIN MERKEZİ

DP DHL Türkiye Operasyonları’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tonguç ise Türkiye’nin, DP DHL için gelişmekte olan pazarlardaki yatırımlarına öncelik vereceği 11 ülke arasında yer aldığını söyledi. Türkiye’de Asya, Ortadoğu ve Avrupa’daki ekspres kargo trafiğini birbirine bağlayacak olan yeni Bölgesel Hub’ı için önümüzdeki dönemde en az 60 milyon Euro’luk bir yatırım planladıklarını belirten Tonguç, “İstanbul Yeni Havalimanı’nın Avrupa’nın pek çok ülkesinde yer alan gece uçuşu yasağına da sahip olmaması bize mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu projeyi hayata geçirecek olan mutabakat zaptını İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş. ile imzalamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön