28 / 03 / 2024

3. Havalimanı'nda 17 taşeron firmayla anlaşıldı!

3. Havalimanı'nda 17 taşeron firmayla anlaşıldı!

3. Havalimanı'nda yıl sonuna kadar 250 milyon metreküp toprak taşınacak. CEO Yusuf Akçayoğlu, hafriyat işleri için 17 taşeron firmayla çalıştıklarını söyledi.



3. Havalimanı'nın CEO'su Yusuf Akçayoğlu, İstanbul'un yeni havalimanında bugüne kadar yaklaşık 80 milyon metreküp toprak hareketi olduğunu, yıl sonu itibarıyla 250 milyon metreküp toprağın taşınmasını hedeflediklerini belirtti. Akçayoğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul yeni havalimanı şantiyesinde hafriyat işleri için İGA olarak kendi ekipman parklarına ek olarak 17 taşeron firmayla çalıştıklarını söyledi. Yazın hafriyat taşımada azami seviyede ilerleme kaydetmek amacıyla yeni taşeron firma için ihale düzenlediklerini ifade eden Akçayoğlu, mevcut kamyon sayısının binden fazla olduğunu, bunu 2 bine çıkartacaklarını dile getirdi. İhaleyle yeni çalışılacak firmaların ekstra bir kaynak yaratarak işin hızını planlananın önüne geçirmek için kullanılacağını dile getiren Akçayoğlu, "Hedeflediğimiz hafriyat rakamların ilerisine geçebilmek için daha fazla taşeronu bu projede yer almaya davet ediyoruz" diye konuştu. 


3 ayda bir Atatürk Barajı dolgusu 

Günlük 700 bin metreküp toprak taşındığını belirten Akçayoğlu, hafriyat taşeronlarının artırılarak bu rakamı 1 milyon metreküp üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Akçayoğlu, bu rakamın her 3 ayda bir Atatürk Barajı dolgusundan fazla bir toprak hareketine karşılık geldiğini ifade etti. Akçayoğlu, "Belirli bir bölgeden alınan toprak yine proje sahası içinde belirlenen döküm alanlarına götürülüyor" dedi. 



Sabah


Geri Dön