29 / 03 / 2024

3. Havalimanı'nın danışmanlığını Kore ve Danimarka yapacak!

3. Havalimanı'nın danışmanlığını Kore ve Danimarka yapacak!

Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı'nı yöneten şirketler, İstanbul'da buluştu. Ortaklar 3. Havalimanı'nın danışmanlığını yapacak.



3'üncü Havalimanı'na yabancıların ilgisi devam ediyor. Uluslararası lojistik şirketlerinin yeni üssü olmaya hazırlanan İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı, Asya ve Avrupalı iki devi buluşturdu. Güney Kore'nin dünyaya açılan kapısı olan Seul'deki Incheon Uluslararası Havalimanı İşletmesi ve Kuzey Avrupa'nın en önemli aktarma merkezlerinden Kopenhag Uluslararası Havalimanı şirketleri, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nin operasyonel süreçlerini şekillendirmeyi ve yönetmeyi içeren danışmanlık hizmeti anlaşmasına imza attı. Önümüzdeki 5 yılı kapsayacak danışmanlık hizmeti, havalimanının 2017'deki planlanan açılışından sonra da 3 yıl operasyona yönelik devam edecek. 



71 MİLYONYOLCU VAR 

Incheon Havalimanı geçen yıl 45.5 milyon, Kopenhag Havalimanı ise 25.6 milyon yolcuya hizmet verdi. Yeni işbirliği konusunda açıklama yapan İGA Havalimanı İşletmesi'nin CEO'su Mertol Genç, "Incheon ve Kopenhag bizlerle konfor, inovasyon, verimlilik ve kârlılık hedeflerine ulaşma konusunda uzmanlıklarını paylaşacak" dedi. Koreli Incheon Uluslararası Havalimanı İşletmesi'nin CEO'su Park Wan Su da,"İstanbul Yeni Havalimanı, ölçeği ve değeri sebebiyle bizim için son derece önemli ve etkileyici bir proje. Incheon Havalimanı olarak, Kopenhag Havalimanı ile yakın bir işbirliği içerisinde çalışarak, bu yeni havacılık merkezinin inşaatına ve faaliyetlerine katkıda bulunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyız" diye konuştu. Kopenhag Havalimanı CEO'su Thomas Woldbye şirketin Danimarka, Çin, Meksika ve İngiltere'de uluslararası havalimanları geliştirmek konusunda köklü bir deneyime sahip olduğunu vurguladı. Woldbye, "Incheon ile İstanbul'a uluslararası ölçekte rekabetçi bir havalimanı inşa etme ve işletme çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu. Operasyon danışmanlığı hizmeti, ilk aşaması hemen başlayacak olan dört fazdan oluşuyor. 


Sabah


Geri Dön