25 / 04 / 2024

3. Havalimanı’nın ismi ne olacak?

3. Havalimanı’nın ismi ne olacak?

İstanbul’un Üçüncü Havalimanı’nın adı ne olacak? İstanbul 3. Havalimanı projesinin ismi belli oldu mu? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Havalimanı’nın adını ne koyacak? İşte İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nin en kuvvetli isim adayı…




İstanbul 3. Havalimanı projesinin temeli bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından saat 16:00’da atılacak. Başbakan Erdoğan, İstanbul’un yeni havalimanının adını açıklayacak. Peki bu isim ne olacak? 


3. Havalimanı ne zaman açılacak? Öğrenmek için tıklayın!


Bakanlar Kurulu, Atatürk Havalimanı’nın kapasite yetersizliği yüzünden yeni havalimanının bulunacağı bölgeye 13 Ağustos 2012 tarihinde karar verdi.


İstanbul Bölgesel 3. Havalimanı, Ulaştırma Bakanlığı’nın proje verdiği isim... Henüz resmi olarak havalimanının ismi belli olmasa da pilot Vecihi Hürkuş adının havalimanına verilmesi teklif edilmişti.


Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’ndan sonra İstanbul’un Avrupa yakasındaki ikinci havalimanı olacak 3. Havalimanı’nın uluslar arası ihalesi 3 Mayıs 2013 tarihinde saat Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 


İhaleyi, Cengiz- Limak-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu, 25 yıllık kira bedeli için 22 milyar 152 milyon Euro vererek kazandı. 


İstanbul 3. Havalimanı’nın yaklaşık yatırım bedeli 9 milyar 500 milyon dolar olarak açıklandı. İstanbul Yeni Havalimanı için toplam 10 milyar 247 milyon Euro'luk bir yatırım etap etap yapılacak, yolcu hizmetleri de etap etap açılacak.


Ortak Girişim Grubu’nun İstanbul’a yeni bir havaalanı kazandırmak amacıyla kurduğu İstanbul Grand Airport Havalimanı İşletme A.Ş. ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında “İstanbul Yeni Havalimanı’nın Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılmasına İlişkin Uygulama Sözleşmesi” 19 Kasım 2013’te imzalandı.


İstanbul’un 3. Havaalanının 2018 sonlarına doğru bitirilerek, hizmete açılması hedefleniyor.


Geri Dön