19 / 03 / 2024

3. Havalimanı'nın temelinin atılmasıyla birlikte arsa fiyatları 4 katına çıktı!

3. Havalimanı'nın temelinin atılmasıyla birlikte arsa fiyatları 4 katına çıktı!

Üçüncü Havalimanı'nın temelinin atılmasıyla birlikte arsa fiyatları tavan yaptı. Arsaların metrekaresi 200'den 800 ila 10 bin TL arasına çıkınca birçok vatandaş kendi arasında "Keşke bizde önceden bölgeden bir arsa alsaydık" dedi...



Temeli atılan 3. Havalimanı'nın çevresindeki arazi fiyatları adeta uçuşa geçti. Fiyatlardaki bu artış birçok kişiye "Keşke biz de arazi alsaydık" dedirtti.


Üçüncü Havalimanı'nın temelinin atılmasıyla birlikte arsa fiyatları tavan yaptı. Arsaların metrekaresi 200'den 800 ila 10 bin TL arasına çıkınca birçok vatandaş kendi arasında "Keşke bizde önceden bölgeden bir arsa alsaydık" yorumu yapmaya başladı. Havalimanı güzergâhında yer alan Terkos, Çatalca ve Arnavutköy bölgesinde metrekaresi 40 liradan satılan tarla vasfındaki arsaların fiyatı bugün 150 ila 250 lira arasında değişiyor. İmarlı arsaların fiyatları ise daha yüksek. Bu tür arsaların metrekaresi daha önce 200 TL iken, şu anda bu rakam 800 TL'den 10 bine kadar değişiyor. 


EN ÇOK ARTIŞ TAYAKADIN'DA 

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Kurumsal Değerleme ve Özel Projeler Departmanı Müdürü Ozan Kolcuoğlu Tayakadın'ın, fiyat artışının en fazla görüldüğü bölgelerin başında geldiğini söyledi. Kolcuoğlu, "Bölgedeki tarlaların metrekaresi 400 liraya yükseldi" dedi. 


KARABURUN'DA FİYAT 30 BİN $'A ÇIKACAK

3. Havalimanı proje alanı dışında kalan, alana bitişik konumdaki Karaburun'da, arsa fiyatlarının daha önce de rutin bir artış gösterdiğini söyleyen emlakçı Dursun Malkoç, bölgedeki güncel arsa satış fiyatlarında metrekare fiyatlarının 1.000 liradan başladığını söyledi. Malkoç, "Havaalanı bittiğinde arsaların metrekare fiyatı 20-30 bin dolardan başlayacak" dedi.


FİYATLAR DÖRDE KATLANDI

Bölgede yıllardır emlakçılık yapan Kuzey Gayrimenkul'ün sahibi Dursun Malkoç, Terkos, Çatalca ve Arnavutköy civarında arazi fiyatlarının 4 katına çıktığını söyledi. Malkoç, "3'üncü Köprü projesinin açıklanmasının ardından fiyatlar zaten artmıştı. Şimdi de 3'üncü Havalimanı'nın bu bölgeye yapılacağı söylentisi bile yetti. Fiyatlar birden 4 katına çıktı" diye konuştu. Bölgedeki arazilerin yüzde 80'inin toplandığını söyleyen Malkoç, 3'üncü Havalimanı açıldığında en düşük metrekare fiyatının 5 bin dolara çıkacağını belirtti. 



Seda Tabak/ Sabah 





Geri Dön