16 / 04 / 2024

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi zaman tasarrufu sağlayacak!

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi zaman tasarrufu sağlayacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ni açıklıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ne ilişkin, "Bu projeyle zaman tasarrufu en iyi şekilde değerlendirilecek." şeklinde konuştu.



Başbakan Davutoğlu, "Bugün sizlere müjdelediğimiz, 3 katlı mega proje, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi, sembolik bir anlam da taşıyor. 3 kat demek; 3 imparatorluk demek. Üç kat, iki karayolu, bir metro yoluyla boğazın altından geçip, 6,5 kilometrelik bu tünel, bir anlamda 3 imparatorluk üzerinde İstanbul'un 4. büyük küresel devleti, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin işaret fişeği de olacak. İstanbul'a her şey yakışır" dedi.


Başbakan Davutoğlu, 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ne ilişkin, "Bu projeyle zaman tasarrufu en iyi şekilde değerlendirilecek. Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakika, İncirli-Söğütlüçeşme arası 40 dakikada geçilecek. 3 havalimanı, köprü ve bunları birbirine bağlayan akslar tam bir entegre proje halinde zaman tasarrufunu maksimum düzeye çıkacak" dedi.



AA


Geri Dön