25 / 04 / 2024

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meksika dönüşü müjdesini verdiği 3. Tüp geçit projesinin detayları belli oldu, Üçüncü tüp geçit, Marmaray ve Avrasya tünellerinden farklı olacak. İşte 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi...




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meksika dönüşü müjdesini verdiği 3. Tüp geçit projesinin detayları belli oldu.  Üçüncü köprüden sonra yapılması kararlaştırılan üçüncü tüp geçit, hem trafiği rahatlatacak hem de süreyi kısaltacak.



3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin tüm detayları


Üçüncü tüp geçit,  Marmaray  ve Avrasya tünellerinden farklı olacak. Yeni tüp geçit ise hem tekerlekli araçların geçişine hem de demiryolu geçişine imkan verecek. Bu yönüyle dünyanın ilk örneklerinden olacak tüp geçitte, gidiş-geliş iki hat tekerlekli araçlar, bir hat da raylı sistem için ayrılacak.




3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi!


3 Katlı Tüpgeçit ne kadara mal olacak?


3.Tüpgeçitin maliyetinin, belirlenecek güzergaha göre 4 ila 8 milyar TL arasında değişebileceği belirtiliyor.



3.Tüpgeçit projesinin ihalesi ne zaman?


Projede ihale çalışmalarının bu yıl içinde yapılması ve 2019 yılında test sürüşlerinin gerçekleşmesi hedefleniyor. 2020'den sonra ise projenin tam anlamıyla hizmete sunulması öngörülüyor.



Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli ne zaman hizmete girecek?


İstanbul Kongre Merkezi’ndeki toplantıda 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesini açıklayan Başbakan Davutoğlu, İstanbul Boğazı'nın  Marmaray  ve Avrasya Tüneli'nden sonra 3. Boğaz geçişine kavuşacağını söylemişti. Projenin İstanbul'un ruhunu rahatlatacağını belirten Davutoğlu, hem metro, hem karayolu geçişinin olacağı tünelin 3,5 milyar dolara mal olacağını ve 2020 yılında hizmete girmesinin planlandığını söyledi.



3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli geçiş ücreti ne kadar?


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada geçiş ücretlerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Avrasya tünelinde 4 dolar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 3 dolar civarında. Bunların altında olacağını düşünüyorum" dedi


15 soruda 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli!3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli tanıtım filmi!


Kadir Topbaş 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için ne dedi?


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da projeyle ilgili düşüncelerini belirtti. Topbaş: "3 katlı Tüpgeçit ile İstanbul’un iki yakasını hem karayolu hem metroyla birbirine bağlıyoruz. Mega Proje, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın güçlü desteği  ve Başbakanımız Sn. Davutoğlu’nun kararlılığı sayesinde gerçek oluyor. Mega Proje için Ulaştırma Bakanımız Sn. Elvan ve ekibine, İstanbul halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi



İdris Güllüce 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için ne dedi?


3 katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin tanıtıldığı toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce sosyal paylaşım sitesi twitterdan şu açıklamayı yaptı: "Sn.Başbakanımız ile birlikte İstanbul Mega Proje Tanıtım toplantısındayız.Bu muhteşem proje Türkiye'nin son 12 yılda geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli bir örnek.Gurur duyuyorum"




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön