25 / 04 / 2024

3. Köprü 2,3 milyar dolara mal olacak!

3. Köprü 2,3 milyar dolara mal olacak!

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin, 7 Türk bankası tarafından karşılanacak proje finansmanı için ilk imzalar atıldı...




Toplamda 9 yıl vadeli ve 2,3 milyar ABD doları tutarında olacak proje finansmanı, Cumhuriyet tarihinde sıfırdan yaşama geçirilen bir projeye tek seferde sağlanan en yüksek tutarlı proje finansman kredisi oldu. 


Finansman kapsamında 29 Ağustos 2013 talihinde kredi sözleşmesi imzalandı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni gerçekleştirecek olan IC İÇTAŞ - Astaldi konsorsiyumu ICA'nın finansman talebi Garantibank International NV, TC Garanti Bankası A.Ş., TC Halk Bankası A.Ş., TC İş Bankası A.Ş., TC Vakıflar Bankası T.A.O., TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin katilimi ile karşılanacak. 'Yap, işlet, devret" modeli ile gerçekleştirilecek projenin işletmesi, yatınm süresi dahil olmak üzere, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile ICA tarafından üstlenilecek. 


Yapı Dergisi


Geri Dön