28 / 03 / 2024

3. köprü bağlantı yolları ihalesi 1 Mart'ta yapılacak!

3. köprü bağlantı yolları ihalesi 1 Mart'ta yapılacak!

Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin KurtköyAkyazı kesimi işine ait ihale yeni yayınlanan zeyilnameyle 1 Mart 2016'ya ertelendi.



Yap-İşlet-Devret modeliyle Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin KurtköyAkyazı kesimi işine ait ihale için önce 30 Haziran, daha sonra 31 Ağustos tarihi belirlenirken, yeni yayınlanan zeyilnameyle ihale 1 Mart 2016'ya ertelendi. 


Projenin ilk önce 7Temmuz olarak açıklanan. daha sonra 7 Eylül'e ertelenen KınalıOdayeri kesimi işine ait ihalesi ise 8 Mart 2016'da yapılacak. İhalelerin ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının yapımla ilgili giderleri. işi üstlenecek firmalara ait olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yıl sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Bu kapsamda köprünün toplam 35 kilometrelik bağlantı yollarıyla 95 kilometrelik güzergahı nda ulaşım yapılacak. Köprünün bağlantı yolları 2018 sonunda tamamlanacak. İhalelerin sonuçlanması, kamulaştırma işlemleri ve finansman temin sürecinin 1 yıl sürmesi bekleniyor. Bu süre içinde öncelik gerektiren işlere firma öz sermayesiyle başlanacak, hacimli işler ise finansman temininin ardından yapılacak. 


Son An


Geri Dön