18 / 04 / 2024

3. Köprü civarına acele kamulaştırma!

 3. Köprü civarına acele kamulaştırma!

Bakanlar Kurulu tek kalemde en kapsamlı acele kamulaştırma kararını 3. Boğaz Köprüsü’nün de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için aldı. Otoyol projesi kapsamında 8 ilçede acele kamulaştıma kararı alındı.




Üçüncü Köprü’nün de dahil olduğu otoyol projesi kapsamında 8 ilçede acele kamulaştıma kararı alındı.


Bakanlar Kurulu tek kalemde en kapsamlı acele kamulaştırma kararını 3. Boğaz Köprüsü’nün de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için aldı. Buna göre; bu proje kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü’nce İstanbul’un 8 ayrı ilçesinde 19 ayrı köydeki onlarca parsel acele kamulaştırılacak. Karayolları Gelen Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan acele kamulaştırmalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 5 Ocak tarihli Bakanlar Kurulu gündemine getirildi. 77 ayrı ada ve paftadaki onlarca parseli kapsayan bu taleplerin uygun bulunduğuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Kararın ekinde, acele el konulacak taşınmazların bulunduğu yerleri ve yol güzergahını gösteren harita da yer aldı.



4 AYRI ETAP

Buna göre söz konusu acele kamulaştırmalar, proje kapsamındaki yol güzergahının şu dört ayrı etabı için yapılacak: Mahmutbey/Odayeri, Odayeri /Poyrazköy, Poyraz/Paşaköy ve Çamlık/Reşadiye 8 İLÇE-24 KÖY Tek kalemde verilen acele kamulaştırma kararları, İstanbul’un Beykoz, Başakşehir, Arnavutköy, Sarıyer, Bezkoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ilçesine bağlı 24 köydeki 243 parseli kapsıyor. Kamulaş tırmaların çoğu Çekmeköy ve Beykoz ilçe sınırlarındaki taşınmazlara uygulanacak.



Taraf 


Geri Dön