16 / 04 / 2024

3. Köprü güzergahını yabancı uzmanlar belirleyecek

3. Köprü güzergahını yabancı uzmanlar belirleyecek

Binali Yıldırım, 3'üncü Boğaz Köprüsü güzergahının yabancı uzmanlara sorulacağını söyledi



İstanbul'da Beykoz- Tarabya arasında inşa edileceği belirtilen üçüncü Boğaz Köprüsü'nün güzergâhında son noktayı uluslararası uzmanlar koyacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, güzergâhın 27 Eylül -1 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek Ulaştırma Şura'sı'nda 16 bakan ve bir başbakanın katılacağı toplantıda ele alınacağını,  yüzde 35'ini yabancı konukların oluşturacağı Şura'da uzmanlar tarafından konuşulup tartışılacağını söyledi.

Gazetecilere önceki akşam Ankara'da PTT'nin Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğinde konuşan Yıldırım, İstanbul'a üçüncü köprüye karşı çıkanların daha önceki iki köprüye de karşı olduklarını savundu. Yıldırım, "Hiçbir şey gizli saklı değil. Ama bu konuda üstüne vazife olanlar ve olmayanlar var. Üstüne vazifesi olmayanlar da konuşuyor. Henüz çalışma netleşmeden konuşmanın anlamı yok. Ulaştırma Şurası'nın bir çalıştayı sadece bunun için ayrılacak. Herkes gelsin açıklasın. Biz İstanbul'a rağmen köprüyü kendimize yapmıyoruz. İstanbul'a ülkemize fayda sağlasın diye yapıyoruz" dedi. Yıldırım, ihale ilanında son noktaya gelindiğini de belirtti.

Bakan Yıldırım, üçüncü köprünün güzergâhı sorulunca "Ayağının altını kaldır tam orası" diye espri yaptı. "Başka soru var mı?" diye basın mensuplarına soran Yıldırım, "Üçüncü havaalanı ne zaman inşa edilecek?" sorusuna "Havaya bak" dedi.

İstanbul'a üçüncü köprü güzergâhı, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından `Tarabya-Beykoz' olarak açıklanmıştı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da güzergâhı doğrulayarak, "Yerini Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bakan Yıldırım ile birlikte helikopter turu yaparak belirlediklerini söylemişti.
Radikal


Geri Dön