28 / 03 / 2024

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma!

3. köprü için 8 ilçede acele kamulaştırma!

İstanbul’a yapılacak 3. köprü ve bağlantı yolları için 8 ilçedeki bazı alanlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.



Buna göre, İstanbul’da Başakşehir, Arnavutköy, Sarıyer,  Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Ümraniye’deki bazı taşınmazlar, Karayolları Genel Müdürlüğü’nce acele kamulaştırılacak. Kararda, “Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında, ekli harita ile listede güzergâhı, bulunduğu yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 5/1/2015 tarihli ve 500 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır” denildi.


SIK SIK BAŞVURULUYOR


Acele kamulaştırma, olağan kamulaştırmadan farklı olarak; yurt savunması ihtiyacı kapsamında veya aceleliğine Bakanlar Kurulu’nca karar verilecek hallerde uygulanabiliyor. Ancak son dönemde birçok yerdeki hidroelektrik-rüzgâr enerji santralları, enerji iletim hattı projeleri, sulama inşaatları için acele kamulaştırma kararları alındı. Son kararla 3. köprü de, bu kapsama alınmış oldu. Yapımı hızla devam eden köprünün geçtiğimiz günlerde tabliye yerleştirme töreni yapılmıştı. Projenin 29 Ekim’e kadar bitirilmesi planlanıyor.




Geri Dön