26 / 04 / 2024

3. köprü projesi 2 Ekim'de protesto edilecek!

3. köprü projesi 2 Ekim'de protesto edilecek!

Yeşiller Partisi üyeleri, 3. Köprü projesini protesto etmek amacıyla 2 Ekimde İstanbul Boğazı’nın 22 farklı noktasında mumlarla eylem yapılacak



Yapılan açıklamada, 3. Köprüyü köprü protesto etmek için "2 Milyon İstanbullu Kampanyası"nın başlatıldığı anımsatılarak, 2 Ekim akşamı boğazın 22 farklı noktasında ellerinde mumlarla bulaşacak olan İstanbulluların yeni bir köprünün yapımına karşı olduklarını duyuracakları belirtildi.

Eylemin Fındıklı Parkı’nda mumlarla bir araya gelinmesinin ardından basın açıklaması yapılarak başlatılacağına dikkat çekilen açıklamada, daha sonra Kabataş’tan tekneye binilerek, Beşiktaş ve Ortaköy Meydanı’na gidileceği bildirildi.

Açıklamada, vatandaşların ellerinde mumlarla buluşacağı Fındıklı Parkı, Beşiktaş İDO İskelesi, Ortaköy Meydanı, Galata Köprüsü ve Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde çeşitli etkinlikler ve gösterilerin de yapılacağı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı, Bakırköy İDO İskelesi Arnavutköy İskelesi, Bostancı İskelesi, Üsküdar Salacak, Moda İskelesi,Caddebostan Sahili, Kartal İDO İskelesi, Beykoz İskelesi, Poyrazköy Sahili, Bebek Parkı, Rumelihisarı İskelesi, Emirgan İskelesi, İstinye İDO İskelesi, Hacı Osman Bayırı Başlangıcı, Sarıyer Sahili ve Garipçe Sahilinde de mumlarla eylem yapılacağı kaydedildi.

Eyleme Tuncel Kurtiz, Yetkin Dikinciler, Pelin Batu, Memet Ali Alabora, Rüstem Batum, Nejat Yavaşoğulları, İlkay Akkaya gibi sanatçıların da katılacağı vurgulanan açıklamada, ayrıca Buğday Derneği, Doğa Derneği, Greenpeace ve Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İstanbul Tabip Odası, Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu, Küresel Eylem Grubu, Sulukule Platformu, Beşiktaş Çarşı Grubu, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği, Barışapedal gibi sivil toplum örgütü, meslek odası ve grupların da destek verdiği kaydedildi.
AA


Geri Dön