26 / 04 / 2024

3. Köprü ve bağlantı yolları birlikte açılacak!

3. Köprü ve bağlantı yolları birlikte açılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. Davutoğlu, köprünün bağlantı yollarıyla birlikte açılacağını söyledi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. köprü inşaatını havadan inceledi. Başbakan Davutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına edilen 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi.


Davutoğlu, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:


KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLLARI BİRLİKTE AÇILACAK

"Genişlik itibarıyla dünyanın en büyük asma köprüsü. Genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünyada birinci. Üstünden demiryolu geçen köprü olması bağlamında da bir ilk özelliği taşıyor. Benzer örneklerde görülmeyen bir hızla da yapıldı. Ülkemize, İstanbul'a güzel bir armağanı da hep beraber sunmuş olmaktan mutluluk duyuyorum. 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre kapanıyor. Bağlantı yolları ile köprünün bu yaz birlikte açılış yapılmasına karar verdik." 



3. Köprü ve bağlantı yolları birlikte açılacak!


Habertürk 




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakan Davutoğlu, İstanbul Boğazı’nda yapımı devam eden 3. köprü projesinin yüzde 88’inin tamamlandığını söyledi. Davutoğlu, “Bu yaz içinde açılması planlanıyor” dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Boğazı’nda yapımı devam eden üçüncü köprü çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Daha sonra açıklama yapan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

 

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

 

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde.

Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.

 

Benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti. Bağlantı yolları da süratle devam ediyor. Köprünün devreye girmesi ile bağlantı yollarının bitme süresi arasındaki aralık kapanıyor. Projenin gerçekleşme oranı şu anda yüzde 88. Köprü ve bağlantı yolları bu yaz içinde açılması planlanıyor. 

 

İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı.

 

Bu sürede evlenen işçilerin nikahı açılışta kıyılacak. Türk ve Koreli çalışanlarının gönüllerini birleştireceğiz. Gönülleri de köprüleri de birleştireceğiz.

 

"ASKERLERİMİZDE OLUMSUZLUK YOK"

 

Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar.

 

"IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILIYIZ"

 

Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor.

 

Biz teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir.

 

Sivil anayasa yapılmasi için mutabakat oluştu. Çalışmaları Meclis Başkanı İsmail Kahraman yürütecek."


Star




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Davutoğlu, 3. Boğaz köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Köprünün bağlantı yollarıyla birlikte bu yaz açılacağını söyleyen Davutoğlu, genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü olduğunu hatırlattı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte 3. Boğaz köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:


Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.


Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız.


Başika kampı ile ilgili çok yoğun haberler gündeme geliyor askerlerimiz ile ilgili olumsuzluk söz konusu değildir. Silahlı kuvvetlerimiz anında müdahalede bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde 9 DEAŞ mevzi tasfiye edilmişti. Oradaki askerlerimizin açık bir görevi vardır. Eğitim faaliyetleri veriyorlar. Bu anlamda hiçbir vatandaşımızın kaygı duymasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Geçmişte Türkiye'yi eleştirenler şimdi de orada bulunduğumuz için eleştiren gruplar olabiliyor. Irak'ın egemenliğine saygılıyız. Orada bulunma nedenimiz Irak'ın toprak bütünlüğünü korumak. Esas itibariyle hedefimiz budur.


Tutumumuz ABD tarafına açıkça söylenmiştir. Türkiye teröre karşı uluslararası toplumla birlikte bir çaba yürütmektedir. Musul'un kurtulması bir ulusal güvenlik halindedir. Bu faaliyetler Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır. Yürütülen faaliyetler sadece DEAŞ'a karşıdır.



Yeni Şafak


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin yüzde 88'inin gerçekleştiğini belirterek, "Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırılmış olacak" dedi.


Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu.


Köprünün dünyada köprü mimarisi açısından ilk niteliği taşıdığına değinen Davutoğlu, şu bilgileri paylaştı:


"O anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyada bu yönde yapılan çalışmalara da bir katkı mahiyetinde. Dünyanın en geniş asma köprüsü, 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliği ile dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki kombinasyonu bir araya getiren de yegane köprü. Ayrıca üstünden demiryolu da geçen 2 bin 164 metre uzunlukta olması bağlamında da bir ilk niteliği taşıyor. Son derece özgün bir mimari, hem mimari görüntü anlamında hem de bütün bu özellikleri barındıran bir köprü mahiyeti taşıması anlamında dünyada bir ilk. Gerçekleşmesi anlamında da 2,5 yıl gibi benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti."  


Başbakan Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na, emeği geçen bütün bakanlara, teknik yetkililere, müteahhit firmaya teşekkür etti.


Odayeri-Paşaköy arasındaki bağlantı yollarının da süratle tamamlandığını bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:


"Daha önce iki ayrı açılış planladığımız bir projeydi, ama şimdi, bugün aldığımız bilgilerle Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla birlikte şu hususta firma yetkilileriyle mutabık kaldık: Aradaki süre gittikçe kapanıyor. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre, bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapanıyor. Bu konuda yetkilileri de tebrik ediyorum. Dolayısıyla neredeyse arada birkaç ay gibi bir süre kalıyor açılış bakımından. Şu ana kadar da projenin yüzde 88'i gerçekleşti, gerçekleşme oranı yüzde 88. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırılmış olacak."


Başbakan Ahmet Davutoğlu, köprünün, İstanbul'daki diğer iki köprünün yükünü almanın yanı sıra Avrupa-Asya arasında transit geçiş konusunda şehre büyük bir rahatlama getireceğini belirterek, "Ulaşıma getirdiği rahatlama dışında şunu da bütün İstanbul'a bir taahhüt olarak söylüyoruz ve gerçekleşen bir taahhüt olarak: İstanbulumuzun bu bölgesinde bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde hesaplarla, çalışmalarla korunacak ve hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmayacak, yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı" dedi.


Projede ilk bağlantılarla Şile Yolu ve diğer TEM bağlantı yollarının da tamamlanarak, bir anlamda şehir trafiği ile projenin birleştirilmiş olacağını anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:


"Eminim devreye girdikten sonra da köprü ziyaretleri, bu anlamda geçenler açısından da Avrupa-Asya arasında transit geçiş bağlamında da neredeyse bir tarihi geçiş, turistik bir ziyaret anlamı taşıyacak kadar etki uyandıracak bir yeni proje devreye girmiş olacak. İnşallah daha sonraki aşamada da Odayeri'nden Kınalı'ya kadar ve Asya tarafında da Kurtköy, İzmit Körfez Geçişi bağlantıları tamamlandığında, Kuzey Marmara Otoyolu,  Marmaray  ile birlikte neredeyse bir ring halinde Çanakkale Köprüsü'ne kadar da uzanan hatlarla bütün Marmara birbirine entegre bir şekilde buluşmuş olacak. Bu, bizim her bir adım atarken ne kadar dikkatli şekilde planladığımızın açık bir göstergesi. Bütün bu etaplar tamamlandığında, bütün bu projeler birbirleriyle irtibatlandırıldığında İstanbul'u, Türkiye'yi önümüzdeki 2023 sonrasına hazırlayan etaplar tek tek gerçekleşmiş olacak."


- "Gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ramazanda köprü üzerinde işçilerle iftar yaptıklarını ve bu süre içinde evlenen bütün işçilerin düğün, nikah törenlerinin açılış esnasında yapılacağını konuştuklarını hatırattı.


Davutoğlu, "Dolayısıyla niyeti olanın biraz acele davranmasında fayda var. İnşallah nikahları Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Bey kıyacak. Şimdiye kadar herhalde yüzleri bulan bir rakam var. Dolayısıyla hem Asya ile Avrupa'yı köprü ile birleştireceğiz hem de burada çalışan Türk ve Koreli, Koreliler de niyetliydi bu konularda, genç işçilerimizin evlilik üzerinden gönülleri birleşmiş olacak. Gönülleri de birleştireceğiz kıtaları da."


AA



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Başbakan Davutoğlu, yüzde 88'i tamamlanan 3'üncü Köprü'nün yazın açılacağını müjdeledi. Ekolojik dengenin korunduğunu söyleyen Davutoğlu, "Köprüyü bağlantı yollarıyla hizmete alacağız" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapımı bitme aşamasına gelen 3'üncü Köprü'nün yazın açılacağı müjdesini verdi. Davutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına devam edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaat alanını helikopterle gezdi. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, planlananın aksine köprü ve bağlantı yollarının birlikte açılacağını söyledi. Davutoğlu, şu bilgileri verdi: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünya çapındaki çalışmalara da katkı sağlayacak. 59 metre genişlik, 322 metre de kule yüksekliğiyle dünyada birinci olan köprümüz, bu iki konuyu bir araya getiren yegane yatırım oldu. Ayrıca üstünden demiryolu da geçen bu yatırım 2.5 yıl gibi benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti." 


MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 yılının yaz aylarında köprünün hizmete açılacağını müjdeledi. Davutoğlu, "Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Köprünün bağlantı yollarıyla birlikte inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa bu yaz içinde açılmasına karar verdik. İnşallah açılışı bağlantı yollarıyla birlikte, bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız" diye konuştu. 


EKOLOJİK DENGE KORUNACAK

Davutoğlu, yaptığı konuşmada bölgedeki ekolojik dengenin de korunacağına dikkat çekti. Başbakan, "İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı" diye konuştu.


ŞEHRE BÜYÜK RAHATLIK GETİRECEK

Davutoğlu, 3'üncü Köprü'nün İstanbul'a büyük rahatlık getireceğini belirtti. Projenin özellikle Asya ve Avrupa arasındaki trafikte bir rahatlama sağlayacağına dikkat çeken Başbakan, "Ulaşım kolaylığı ve iki köprü üzerindeki yükü almak bağlamında bu yatırım önemli. Trafik akışı şehrin mümkün olan en uzak noktasında gerçekleşecek. Devreye girdikten sonra köprüden geçenler açısından da neredeyse bir müze, tarihi geçiş anlamını taşıyacak kadar proje yürürlüğe girmiş olacak. Evlenen bütün işçilerin nikah törenleri açılış esnasında yapılacak" dedi


KÖPRÜDE DÜĞÜN

Davutoğlu, açıklamasının ardından köprünün yapımında çalışan işçilere tanınan köprüde düğün hakkının gazetecilere de tanınmasını teklif etti. Gazetecilere "Yakın zamanda evlilik hazırlığı olan var mı" diye soran Davutoğlu, "Elinizi çabuk tutun" dedi.


Bu haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki çalışmaları inceleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu projenin yüzde 88’inin bittiğini açıkladı. Davutoğlu, “Köprü ve bağlantı yolları inşallah bu yaz içinde İstanbul’a kazandırılmış olacak” dedi.


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin yüzde 88’inin gerçekleştiğini belirterek, “Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde İstanbulumuza, ülkemize kazandırılacak” dedi.


HIZLI TAMAMLANDI


Davutoğlu, 3’üncü Köprü inşaatını havadan helikopterle inceledikten sonra Garipçe’de bulunan şantiyeye geldi. Yetkililerden bilgi alan Başbakan Davutoğlu daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve diğer ilgililerle birlikte köprü ayakları önünde basına açıklamalarda bulundu. Köprünün dünyada köprü mimarisi açısından ilk niteliği taşıdığına değinen Davutoğlu, şunları söyledi: “O anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyada bu yönde yapılan çalışmalara da bir katkı mahiyetinde. Dünyanın en geniş asma köprüsü, 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliği ile dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki kombinasyonu bir araya getiren de yegane köprü. Gerçekleşmesi anlamında da 2.5 yıl gibi benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na, emeği geçen bütün bakanlara, teknik yetkililere, müteahhit firmaya teşekkür ederim.”




Başbakan Davutoğlu, “İnşaatta çalışan ve bu sürede evlenen bütün işçilerin düğün, nikah törenlerinin açılış esnasında yapılacağını konuştuk. Dolayısıyla niyeti olanın biraz acele davranmasında fayda var. İnşallah nikahları Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Bey kıyacak.”



BİRLİKTE AÇILACAK


Odayeri-Paşaköy arasındaki bağlantı yollarının da süratle tamamlandığını aktaran Davutoğlu, “Daha önce iki ayrı açılış planlamıştık ama bugün aldığımız bilgilerle Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla birlikte firma yetkilileriyle mutabık kaldık; köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre kapanıyor. Bu konuda yetkilileri tebrik ediyorum. Dolayısıyla neredeyse arada birkaç ay gibi bir süre kalıyor açılış bakımından. Şu ana kadar da projenin yüzde 88’i gerçekleşti. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik” dedi. Basın açıklamasının ardından tabliyelerin 750 metre uzunluğundaki en uç noktasına yürüyen Davutoğlu, kedi yolunda çalışan işçilere “Size ikramiye vereceğiz” diye müjde verdi.


Yeşil dokular korunacak


YAPILAN çalışmalar hakkında da bilgi veren Davutoğlu, şöyle devam etti: “Bu köprü İstanbul’daki diğer iki köprünün yükünü almanın yanı sıra Avrupa-Asya arasında transit geçiş konusunda şehre büyük bir rahatlama getirecek. İstanbulumuzun bu bölgesinde bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde hesaplarla, çalışmalarla korunacak ve hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmayacak. Şile Yolu ve diğer TEM bağlantı yolları da tamamlanarak, bir anlamda şehir trafiği ile projenin birleştirilmiş olacak.”



Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Başbakan Davutoğlu'ndan Başika kampına yönelik DAEŞ saldırısı ve 3. köprüye ilişkin açıklamalar geldi.


3. köprü inşaatında incelemelerde bulunan Başbakan Davutoğlu,  köprünün dünyada köprü mimarisi açısından ilk niteliği taşıdığına  değinen Davutoğlu, şu bilgileri paylaştı: 

 

"O anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyada bu yönde  yapılan çalışmalara da bir katkı mahiyetinde. Dünyanın en geniş asma köprüsü, 59  metre genişlik, 322 metre kule yüksekliği ile dünyada genişlik ve kule yüksekliği  bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki kombinasyonu bir araya getiren de  yegane köprü. Ayrıca üstünden demiryolu da geçen 2 bin 164 metre uzunlukta olması  bağlamında da bir ilk niteliği taşıyor. Son derece özgün bir mimari, hem mimari  görüntü anlamında hem de bütün bu özellikleri barındıran bir köprü mahiyeti  taşıması anlamında dünyada bir ilk. Gerçekleşmesi anlamında da 2,5 yıl gibi  benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti." 

 

Başbakan Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na,  emeği geçen bütün bakanlara, teknik yetkililere, müteahhit firmaya teşekkür etti. 

 
BU YAZ İÇİNDE AÇILACAK
 

 Odayeri-Paşaköy arasındaki bağlantı yollarının da süratle  tamamlandığını bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu: 

 

"Daha önce iki ayrı açılış planladığımız bir projeydi, ama şimdi,  bugün aldığımız bilgilerle Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla  birlikte şu hususta firma yetkilileriyle mutabık kaldık: Aradaki süre gittikçe  kapanıyor. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi  arasındaki süre, bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapanıyor. Bu  konuda yetkilileri de tebrik ediyorum. Dolayısıyla neredeyse arada birkaç ay gibi  bir süre kalıyor açılış bakımından. Şu ana kadar da projenin yüzde 88'i  gerçekleşti, gerçekleşme oranı yüzde 88. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün  birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu  olmazsa, karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde,  mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırılmış olacak." 

 


 

Başbakan Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesini havadan inceledi. Davutoğlu'na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

 

Davutoğlu, köprünün, İstanbul'daki diğer iki köprünün  yükünü almanın yanı sıra Avrupa-Asya arasında transit geçiş konusunda şehre büyük  bir rahatlama getireceğini belirterek, "Ulaşıma getirdiği rahatlama dışında şunu  da bütün İstanbul'a bir taahhüt olarak söylüyoruz ve gerçekleşen bir taahhüt  olarak: İstanbulumuzun bu bölgesinde bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde  hesaplarla, çalışmalarla korunacak ve hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp  yaşanmayacak, yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler  alındı" dedi. 

 
ŞEHİR TRAFİĞİ İLE BİRLEŞECEK

 

Projede ilk bağlantılarla Şile Yolu ve diğer TEM bağlantı yollarının  da tamamlanarak, bir anlamda şehir trafiği ile projenin birleştirilmiş olacağını  anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: 

 

 "Eminim devreye girdikten sonra da köprü ziyaretleri, bu anlamda  geçenler açısından da Avrupa-Asya arasında transit geçiş bağlamında da neredeyse  bir tarihi geçiş, turistik bir ziyaret anlamı taşıyacak kadar etki uyandıracak  bir yeni proje devreye girmiş olacak. İnşallah daha sonraki aşamada da  Odayeri'nden Kınalı'ya kadar ve Asya tarafında da Kurtköy, İzmit Körfez Geçişi  bağlantıları tamamlandığında, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray ile birlikte  neredeyse bir ring halinde Çanakkale Köprüsü'ne kadar da uzanan hatlarla bütün  Marmara birbirine entegre bir şekilde buluşmuş olacak. Bu, bizim her bir adım  atarken ne kadar dikkatli şekilde planladığımızın açık bir göstergesi. Bütün bu  etaplar tamamlandığında, bütün bu projeler birbirleriyle irtibatlandırıldığında  İstanbul'u, Türkiye'yi önümüzdeki 2023 sonrasına hazırlayan etaplar tek tek  gerçekleşmiş olacak." 

 
BAŞİKA KAMPINA DAEŞ SALDIRISI

 

Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar  herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir  olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz  konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli  cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar.

 

Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince  mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul  bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları  eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor. Biz  teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın  toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada  bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir.

 
YÜRÜTÜLEN FAALİYET SADECE DAEŞ'E KARŞI

 

Yürütülen faaliyet sadece ve  sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak Merkezi Hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini  koruyacak şekilde tümünü kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada  bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır.

 
AMERİKA'YA AÇIKÇA AKTARILMIŞTIR

 

Tutumumuz Amerika tarafına açık bir şekilde  aktarılmıştır. Bu tutumun parametreleri bellidir. Bir; Türkiye uluslararası terör  faaliyetlerine karşı uluslararası toplumla birlikte, koalisyonla birlikte, Irak  hükümetiyle birlikte bir çaba yürütmektedir. İki; Başika'daki varlığımız bu  çabanın doğal bir sonucudur ve sadece teröristlere karşıdır. Üç; Musul'un  kurtarılması, Kuzey Irak, Türkiye için de bir ulusal güvenlik alanı halindedir.  Çünkü PKK'nın ve DAEŞ'in mevcudiyeti herhangi bir başka ülkeden daha çok  Türkiye'yi tehdit etmektedir. Dört; Bütün bu faaliyetler Irak'ın toprak bütünlüğü  ve Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır, başka herhangi bir  gündemi, gizli bir hedefi yoktur.



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. Köprü'deki incelemelerinin ardından kameraların karşısına geçip basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. Köprü'deki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada "Bağlantı yollarıyla köprünün bu yaz içinde açılmasına inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırmış olacak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. Köprü'deki incelemelerinin ardından kameraların karşısına geçip basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Bugün burada ülkemiz için, İstanbulumuz için bir gurur abidesi eserin oluşum seyri konusunda kapsamlı bir bilgi aldık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onunla bağlantılı Odayeri-Paşaköy arasındaki otoyol çalışmalarıyla ilgili hem Ulaştırma Bakanlığı yetkililerimizden hem müteahhit firmadan kapsamlı bir bilgi aldık. Gelişmeleri bu anlamda yakından takip ediyorduk zaten. Bir gurur abidesi dedim. Gerçekten şuanda önünde bulunduğumuz köprü dünyada herhalde köprü mimarisi açısından bir ilk niteliği taşıyor. Ve bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da bir katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibariyle dünyanın en geniş köprüsü. 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü" dedi.


"ŞU ANA KADAR DA PROJENİN YÜZDE 88'İ GERÇEKLEŞTİ"

Başbakan Davutoğlu daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:"Açıkçası bunu da ifade etmek isterim; 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Ama şimdi bugün aldığımız bilgilerle şu hususta firma yetkilileriyle mutabık kaldık. Aradaki süre gittikçe kapanıyor. Yani köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre, bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapanıyor. Bu konuda yetkilileri de tebrik ediyorum. Dolayasıyla neredeyse arada birkaç aylık bir süre kalıyor. Şuana kadar da projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün bu yaz içinde açılmasına inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde, mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza, ülkemize kazandırmış olacak" 


Radikal


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


3. Köprü'de incelemelerde bulunan Ahmet Davutoğlu açıklama yaptı.Başbakan Davutoğlu, Sarıyer’in Garipçe Köyü ile Beykoz’un Poyrazköy semti arasında yapımına devam edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, planlananın aksine köprü ve bağlantı yollarının birlikte açılacağını söyledi.


KÖPRÜ VE BAĞLANTI YOLLARI BİRLİKTE AÇILACAK


Davutoğlu, “Genişlik itibarıyla dünyanın en büyük asma köprüsü. Genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünyada birinci. Üstünden demiryolu geçen köprü olması bağlamında da bir ilk özelliği taşıyor. Benzer örneklerde görülmeyen bir hızla da yapıldı. Ülkemize, İstanbul’a güzel bir armağanı da hep beraber sunmuş olmaktan mutluluk duyuyorum. 2 ayrı açılış planladığımız bir projeydi. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre kapanıyor. Bağlantı yolları ile köprünün bu yaz birlikte açılış yapılmasına karar verdik” diye konuştu.


Sözcü



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakan Davutoğlu, 3. köprü şantiyesinde incelemelerde bulundu. Davutoğlu, köprünün yazın hizmete gireceğini söyledi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün sabah İstanbul’a geldi. Küçükçekmece’de bulunan Demirciler Kooparatif Camii’nde cuma namazını kılan Davutoğlu çıkışta vatandaşları selamladı ve ardından 3. Boğaz Küprüsü’nün inşaat alanını helikopterle gezdi.


İncelemelerini tamamladıktan sonra açıklamalarda bulunan Davutoğlu, köprü çalışmasında yeşil alanın korunduğunu ifade etti.


Davutoğlu projenin yüzde 88’inin tamamlandığını kaydederek, “Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbul’umuza ve ülkemize kazandırmış olacağız” diye konuştu.


Bugün




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü) inşaatında incelemelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, dünyada mimari anlamında ilk niteliği taşıyan köprünün önümüzdeki yaz hizmete açılacağını belirtti.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte 3. Boğaz Köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Davutoğlu incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Başika kampı hakkında "Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır.

Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar. Başika kampında yürütülen faaliyet sadece ve sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak Merkezi Hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini koruyacak şekilde tümünü kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır." ifadelerini kullandı. 


"MÜCADELEMİZDEN TAVİZ VERMEDİK" 

DEAŞ'e karşı mücadele hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor. Biz teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir" dedi.


"DAEŞ BİR BAŞKA ÜLKEDEN DAHA ÇOK TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMEKTEDİR" 

Başbakan Davutoğlu ayrıca, "Tutumumuz Amerika tarafına açık bir şekilde aktarılmıştır. Bu tutumun parametreleri bellidir. Bir; Türkiye uluslararası terör faaliyetlerine karşı uluslararası toplumla birlikte, koalisyonla birlikte, Irak hükümetiyle birlikte bir çaba yürütmektedir. İki; Başika'daki varlığımız bu çabanın doğal bir sonucudur ve sadece teröristlere karşıdır. Üç; Musul'un kurtarılması, Kuzey Irak, Türkiye için de bir ulusal güvenlik alanı halindedir. Çünkü PKK'nın ve DAEŞ'in mevcudiyeti herhangi bir başka ülkeden daha çok Türkiye'yi tehdit etmektedir. Dört; Bütün bu faaliyetler Irak'ın toprak bütünlüğü ve Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır, başka herhangi bir gündemi, gizli bir hedefi yoktur" şeklinde konuştu.


YENİ ANAYASA

Yeni anayasa çalışmaları hakkında da konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bundan sonra artık TBMM'nin değerli Başkanı Sayın İsmail Kahraman tarafından çalışmalar yürütülecek. O da dün bir açıklama yaptı. Partilere, Anayasa Komisyonu'na üye verme konusunda davette bulundu. Biz de AK Parti olarak değerlendirmelerimizi yetkili kurullarımızda yapacağız ve arkadaşlarımızı tespit edeceğiz, Sayın Meclis Başkanımıza bildireceğiz. Önümüzdeki hafta MYK'yı topladığımızda bunları istişare eder, bildiririz" dedi.


DÜNYA BİRİNCİSİ KÖPRÜ 

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor" diyen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: "Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü. 3. Köprü İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı.


" PROJENİN YÜZDE 88'İ GERÇEKLEŞTİ "

Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti" diyen Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız."



Posta 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte 3. Boğaz köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:


Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.


Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız.


Başika kampı ile ilgili çok yoğun haberler gündeme geliyor askerlerimiz ile ilgili olumsuzluk söz konusu değildir. Silahlı kuvvetlerimiz anında müdahalede bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde 9 DEAŞ mevzi tasfiye edilmişti. Oradaki askerlerimizin açık bir görevi vardır. Eğitim faaliyetleri veriyorlar. Bu anlamda hiçbir vatandaşımızın kaygı duymasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Geçmişte Türkiye'yi eleştirenler şimdi de orada bulunduğumuz için eleştiren gruplar olabiliyor. Irak'ın egemenliğine saygılıyız. Orada bulunma nedenimiz Irak'ın toprak bütünlüğünü korumak. Esas itibariyle hedefimiz budur.


Tutumumuz ABD tarafına açıkça söylenmiştir. Türkiye teröre karşı uluslararası toplumla birlikte bir çaba yürütmektedir. Musul'un kurtulması bir ulusal güvenlik halindedir. Bu faaliyetler Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır. Yürütülen faaliyetler sadece DEAŞ'a karşıdır.


Akşam 



Haber Vatan Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Başbakan Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını inceledikten sonra, köprünün planlanandan daha önce faaliyete geçeceğini açıkladı: Bu yaz açılmasına karar verdik.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesini havadan ve yerden inceledi. Davutoğlu’na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.
 

‘Yeşil kaybı yok’

 
Davutoğlu, köprünün, İstanbul’daki diğer iki köprünün yükünü almanın yanı sıra Avrupa-Asya arasında transit geçiş konusunda şehre büyük bir rahatlama getireceğini belirtti. Davutoğlu, “Ulaşıma getirdiği rahatlama dışında şunu da bütün İstanbul’a bir taahhüt olarak söylüyoruz ve gerçekleşen bir taahhüt olarak: İstanbulumuzun bu bölgesinde bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde hesaplarla, çalışmalarla korunacak ve hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmayacak, yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı” dedi.
 
Odayeri-Paşaköy arasındaki bağlantı yollarının da süratle tamamlandığını bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:
 

İki açılış olacaktı

 
“Daha önce iki ayrı açılış planladığımız bir projeydi, ama şimdi, bugün aldığımız bilgilerle Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızla birlikte şu hususta firma yetkilileriyle mutabık kaldık: Aradaki süre gittikçe kapanıyor. Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki süre, bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapanıyor. Bu konuda yetkilileri de tebrik ediyorum. Dolayısıyla neredeyse arada birkaç ay gibi bir süre kalıyor açılış bakımından. Şu ana kadar da projenin yüzde 88’i gerçekleşti. Dolayısıyla bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Köprü ve bağlantı yolları birlikte inşallah bu yaz içinde kazandırılmış olacak.”
 

‘Tutumumuz ABD’ye açıkça aktarıldı’

 
Başbakan Davutoğlu, Başika’da IŞİD’in Türk askerlerine saldırmasıyla ilgili şunları söyledi: “Tutumumuz Amerika tarafına açık bir şekilde aktarılmıştır. Bu tutumun parametreleri bellidir. Bir; Türkiye uluslararası terör faaliyetlerine karşı uluslararası toplumla birlikte, koalisyonla birlikte, Irak hükümetiyle birlikte bir çaba yürütmektedir. İki; Başika’daki varlığımız bu çabanın doğal bir sonucudur ve sadece teröristlere karşıdır. Üç; Musul’un kurtarılması, Kuzey Irak, Türkiye için de bir ulusal güvenlik alanı halindedir. Çünkü PKK’nın ve DAEŞ’in mevcudiyeti herhangi bir başka ülkeden daha çok Türkiye’yi tehdit etmektedir. Dört; Bütün bu faaliyetler Irak’ın toprak bütünlüğü ve Irak egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır, başka herhangi bir gündemi, gizli bir hedefi yoktur.”
 

‘Dünyanın birincisi’

 
Köprünün dünyada köprü mimarisi açısından ilk niteliği taşıdığına değinen Davutoğlu, şu bilgileri paylaştı: “Dünyanın en geniş asma köprüsü, 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliği ile dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki kombinasyonu bir araya getiren de yegane köprü. Ayrıca üstünden demiryolu da geçen 2 bin 164 metre uzunlukta olması bağlamında da bir ilk niteliği taşıyor. Son derece özgün bir mimari, hem mimari görüntü anlamında hem de bütün bu özellikleri barındıran bir köprü mahiyeti taşıması anlamında dünyada bir ilk. Gerçekleşmesi anlamında da 2,5 yıl gibi benzer örneklerde görülmeyen bir hızla gerçekleşti.”


Vatan




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, istanbul'da inşaatı devam eden 3. Boğaz KÖprüsü'nde incelemelerde bulundu. Şantiyeye gidip yetkililerden bilgi alan Davutoğlu, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü mimari açıdan ilkleri barındırıyor. 59 metre ile dünyanın en geniş köprüsü. 322 metrelik kule yüksekliği ile de dünya birincisi. Köprünün yüzde 88'i tamamlandı. Daha önce iki ayrı açılış planlamıştık. Ancak bağlantı yollarındaki çalışmalar hızlandı. İnşallah hepsini bu yaz birlikte hizmete açacağız" dedi. Köprü üzerinde yaklaşık 1.5 kilometre yürüyen Davutoğlu, burada çalışan işçilerle bir süre sohbet etti. Kedi yolunda çalışan işçilere Davutoğlu, "Size ikramiye vereceğiz" dedi. Davutoğlu köprü inşaatında çalışan . işçilerle sohbet etti. Başbakan Davutoğlu, 3. Boğaz Küprüsü'nün inşaatını helikopterle havadan denetledi. 

Posta 





Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu helikopterle 3. köprü inşaatını inceledi, köprünün bağlantı yollarıyla birlikte açılacağını söyledi.


Başbakan Davutoğlu, Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Beykoz'un Poyrazköy semti arasında yapımına devam edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, planlananın aksine köprü ve bağlantı yollarının birlikte açılacağını söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

DÜNYADA BİR İLK

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.


EKOLOJİK DENGE KORUNACAK

İstanbulumuzun bu tarafında bulunan ekolojik denge de en detaylı şekilde çalışmalarla, hesaplarla korunacak. Hiçbir şekilde yeşil dokudan bir kayıp yaşanmıyor, yaşanmayacak. Bu konuda da gerekli bütün tedbirler alındı.

BAĞLANTI YOLLARI İLE BİRLİKTE AÇILACAK

Şu ana kadar projenin yüzde 88'i gerçekleşti. Bağlantı yollarıyla köprünün birlikte bu yaz içinde açılmasına, inşallah olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa, karar verdik. Dolayısıyla köprü ve bağlantı yollarını birlikte, inşallah bu yaz içinde mümkün olan en erken vakitte İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmış olacağız.

BAŞİKA'DAKİ SALDIRI GİRİŞİMİ: GÜVENLİK SORUNU YOK

Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Güvenlikleri bağlamında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmamıştır. Dün ve daha önce bazı münferit saldırılar söz konusu olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında mukabele edip, gerekli cezalandırmada gerektiğinde teröristlere dönük bulunuyorlar.Geçmişte Türkiye'yi DAEŞ'e karşı yeterince mücadelede bulunmuyor diye eleştirmeye kalkanlar, şimdi DAEŞ'e en doğrudan, Musul bağlamında söylüyorum, etkide bulunacak, mücadele edecek oradaki Iraklıları eğittiğimiz ve bulunduğumuz için eleştiri yönelten kesimler olabiliyor. Biz teröre karşı mücadelede hiçbir zaman herhangi bir taviz vermedik ve Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine sonuna kadar saygılıyız, sadığız. Orada bulunuşumuz; Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini korumak içindir.


Meydan 





Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....




Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. köprüdeki incelemelerinin ardından kameraların karşısına geçip basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onunla bağlantılı Odayeri-Paşaköy arasındaki otoyol çalışmalarıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'ndan ve müteahhit firmadan kapsamlı bilgi aldıklarını söyledi.

Bu projenin sadece İstanbul'a değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş köprüsü. 59 metre genişlik, 322 metre kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü.” dedi.

Köprünün devreye girmesiyle bağlantı yollarının devreye girmesi arasındaki sürenin bağlantı yollarındaki hızlı seyir dolayısıyla kapandığını belirten Davutoğlu, şu ana kadar projenin yüzde 88'inin gerçekleştiğini söyledi. Bağlantı yollarıyla köprünün bu yaz içinde açılmasına karar verdiklerini kaydeden Davutoğlu, açılış tarihi hakkında bilgi vermedi.


Zaman

Geri Dön