25 / 04 / 2024

3. köprüde 23 çelik tabliyenin montaj işlemi bitti!

3. köprüde 23 çelik tabliyenin montaj işlemi bitti!

Üçüncü köprüde inşaat tam gaz sürüyor. Kedi yolundaki çalışmalar devam ederken, 59 çelik tabliyeden 23’ünün montaj işlemleri sona erdi.



3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde köprünün kedi yolundaki çalışmalar devam ediyor. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri sürüyor. Toplam 78 eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23’ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi. Öte yandan 3. Boğaz Köprüsü projesinde 'kedi yolu' montajı geçen aylarda tamamlanmıştı. Ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek "kedi yolu" montajıyla Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya gelmiş oldu. Bu kapsamda köprüye yapılan ışıklandırma sisteminin aydınlanması da tamamlandı.


Dev vinçler çalışıyor


İki kıtayı birleştirecek olan tabliyelerin kaldırılması için inşaat sahasına "Derrick Crane" adı verilen vinçlerin parçaları getirilmişti. Daha önceden montajları tamamlanan ve bin ton kaldırma kapasitesine sahip dev vinçler, köprünün çelik tabliyelerinin deniz ve karadan kaldırılıp yerleştirilmesi aşamasında kullanılıyor. Tabliyenin devamına konulan bu vinçlerin kaldırma kapasitesi bin ton, ağırlıkları 300 ton civarında. 59 tabliyenin 40'ı bu dev vinçler yardımıyla kaldırılacak.


Akşam


Geri Dön