19 / 04 / 2024

3. köprünün açılışına 6 ay kaldı!

3. köprünün açılışına 6 ay kaldı!

3. Köprünün açılışına 6 ay kaldı ancak bağlantı yollarının ihalesi yeniden ertelendi. İhale, Anadolu ve Avrupa kesimi farklı tarihlerde olmak üzere 30 Haziran ve 7 Temmuz’da yapılacak



İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprünün inşaatı hızla devam ederken, köprüye ulaşımı sağlayacak bağlantı yollarının yapımına henüz başlanmadığı gibi ihalesi de ertelendi. 6 Mayıs’ta yapılacak bağlantı yollarının ihalesine günler kala yeni tarihler açıklandı. 3. köprünün 29 Ekim’de yani yaklaşık 6 ay sonra açılması planlanıyor.


6 Mayıs’ta yapılması beklenen Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamındaki bağlantı yolları ihalesi ikinci kez ertelendi.


İki farklı tarih


İlk olarak 6 Mart’ta yapılacağı açıklanan ihale, Şubat ayında alınan kararla 6 Mayıs’a ertelenmişti. İhale tarihine günler kala yeni bir karar alındı ve bağlantı yollarının Avrupa ve Anadolu yakasındaki kesimlerinin ihaleleri ayrı ayrı yapılmak üzere farklı tarihlere ertelendi. Buna göre, Yap-İşlet-Devret modeli ile Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Kınalı-Odayeri kesimi işine ait ihale 7 Temmuz’da, Kurtköy-Akyazı kesimi işine ait ihale ise 30 Haziran’da gerçekleştirilecek.


Halatlar bağlandı


Yapımına 29 Mayıs 2013’te başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde ise çalışmalar hızla devam ediyor. Projede halatların bağlanacağı köprü kulelerinin bitirilmesinin ardından iki kıtayı birbirine bağlayan ilk adım atıldı ve kılavuz halatların çekilmesi işlemine başlandı.


59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş asma köprüsü olması planlanan Yavuz Sultan Selim’in 10 şeridinden 8 şeridi karayolu, 2 şeridi ise raylı sisteme ayrılacak. 29 Ekim 2015’te açılması planlanan köprünün inşaasında toplam 6 bin 500 personel çalışıyor.


Vatan 


Geri Dön