19 / 04 / 2024

3. Köprünün bağlantı yollarının imar planı iptal edildi!

3. Köprünün bağlantı yollarının imar planı iptal edildi!

3. Köprü'nün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumeli Feneri'ndeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.



Mimarlar Odası, dış güçlerle birlikte 3'üncü köprünün bağlantı yollarının inşaatını durdurdu. Mimarların yeni hedefi 3'üncü havalimanı...


Seçim sonrasında koalisyon lobisi ilk adımını attı. Dev projeyi durdurmak için gerekçeyi buldu. Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda 8. İdare Mahkemesi, 3. Köprü'nün bağlantı yollarının yapımını durdurdu. 3. Köprü'nün bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumeli Feneri'ndeki Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay plan tadilatının kapsadığı Beykoz ve Rumeli Feneri geri görünüm ve etkilenme bölgesindeki yol geçişine ilişkin inşaat çalışmalarının iptal kararıyla birlikte durdurulması gerektiğini belirtti. Sadece 3. Köprü inşaatıyla ilgili değil, dünyanın gıpta ile baktığı 3. Havalimanı, 2. Marmaray, tünellerin de durdurulacağı iddia edildi.


Takvim


Geri Dön