19 / 03 / 2024

3. Küresel Proje Yarışması'nda 2 TMB üyesi seçildi!

3. Küresel Proje Yarışması'nda 2 TMB üyesi seçildi!

Küresel Proje Yarışmasında, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) üyesi SUMMA ve TAV, projeleriyle dünyanın en iyisi oldular.



TMB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Engineering News Record (ENR) tarafından düzenlenen ve yılın en iyi projelerini gerçekleştiren inşaat firmalarını onurlandırmayı hedefleyen "3. Küresel En İyi Proje Yarışması" sonuçları açıklandı.


Farklı kategorilerde değerlendirilen uluslararası projeler arasında SUMMA, Dakar Uluslararası Kongre Merkezi projesiyle "Kültür Merkezleri" dalında, TAV ise Medine Prens Muhammed Bin Abdülaziz Uluslararası Havalimanı projesi ile "Havalimanları Dalı"nda dünya birincisi seçildi. Söz konusu firmalar, 10 Eylül 2015'de New York'ta gerçekleştirilecek ENR Küresel İnşaat Zirvesi'nde ödüllerini alacak.


- "Türk müteahhitliği daha yukarılara taşınacak"


TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye'yi sektörde dünya ikinciliğine taşıyan müteahhitlerin uluslararası başarılarının artarak devam ettiğini belirterek, "Türk müteahhitleri olarak, tam 7 yıldır firma sayımız ile dünya ikincisi konumundayız. Bu, bizim için büyük gurur kaynağıdır. Artık bu konumlanmamızın yanına, kalitesi uluslararası ödüllerle tescil edilen projelerimizi ve iş yapma hızımızı ekleyerek Türk müteahhitliği markasını daha da yukarılara taşıdığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Yenigün, sektörün dünya lideri olması yolunda önemli katkı sağlayan SUMMA ve TAV'ı kutlayarak, teşekkürlerini iletti.



AA


Geri Dön