18 / 04 / 2024

3. nükleer santral İğneada’ya yapılacak!

3. nükleer santral İğneada’ya yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, 3. nükleer santral konusunda firmalarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Alaboyun,1 Kasım seçimleri için elektrik sistemlerinde alınan önlemlere ilişkin, "Spekülasyonlara neden vermemek için yoğun bir çaba içindeyiz. Özellikle planlı bakımlarımızı canlı bakımla minimize etmek istiyoruz. Bir hatta bakım yapılacaksa, 4-5 saat şalteri indiriyorsunuz, orada kabloları, direkleri değiştiriyorsunuz, o hatta elektrik vermediğiniz için yöre halkı elektriğe erişimde güçlük geçiyor. Bunları ortadan kaldırmak için canlı bakım programına geçiyoruz" dedi.


Seçimden 10 gün önce izinleri tamamen kaldıracaklarını ifade eden Alaboyun, şöyle konuştu:


"Seçimden 10 gün önce izinleri tamamen kaldıracağız. Bakım onarım ekiplerimiz hazır hale gelecek. Özellikle Güneydoğu'da jandarmamızla, polisimizle birlikte çalışacağız. Pazar günü Aksaray'da bu bağlamda bir toplantı yaptık. İçişleri Bakanımız Selami Bey de gelecekti bu toplantıya ama Ankara'da o talihsiz terör eylemi olunca gelemedi. Tedbirlerimizi en üst düzeyde alıyoruz."


"Üçüncü nükleer santralin İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor"


Üçüncü nükleer santral konusunda firmalarla görüşmelerin sürdüğüne işaret eden Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralin Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Firmalarla görüşmeler devam ediyor" dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön