26 / 04 / 2024

3. Uluslararası Mimarlık Bienali Antalya'da düzenlenecek!

3. Uluslararası Mimarlık Bienali Antalya'da düzenlenecek!

3. Uluslararası Mimarlık Bienali, "Geleceği Düşünmek" temasıyla 16 Eylül-25 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek. Aydın, organizasyonun Kaleiçi Yat Limanı, Cumhuriyet Caddesi ve Haşim İşcan Mahallesi'ni kapsayan bölgede gerçekleşeceğini belirtti.



Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Mimarlık Bienali (IABA-International Architecture Biennial), 16 Eylül'de başlayacak. 


Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Osman Aydın, düzenlenen basın toplantısında, kültürel ve doğal değerlere sahip turizm kentlerinde mimarlık bienallerinin yapıldığını söyledi.


Antalya'da ilk bienali Ekim 2011'de, ikincisini de Ekim 2013'te yaptıklarını hatırlatan Aydın, 3. Uluslararası Mimarlık Bienali'ni 16 Eylül-25 Ekim tarihlerinde düzenlemeye hazırlandıklarını anlattı.


Bienalin bu yılki temasının "Geleceği Düşünmek" olduğuna değinen Aydın, organizasyonun Kaleiçi Yat Limanı, Cumhuriyet Caddesi ve Haşim İşcan Mahallesi'ni kapsayan bölgede gerçekleşeceğini belirtti. 


Bienalin bu bölgelerde yapılacak olmasının tarihi kent merkezinin tanıtımına ve kimliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Aydın, "Kentin meslek odalarının mesleki ve toplumsal çalışmalar yanında kentin tanıtımına, kentin kimliğinin gelişmesine katkı koyma sorumluluğu vardır. Mimarlar Odası Antalya Şubesi olarak bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz ve 3. Bienali düzenlemenin onurunu yaşıyoruz" dedi.


-  "Antalya bienal için doğru bir adres"


3. Uluslararası Mimarlık Bienali Başkanı Prof. Dr. Abdi Güzel de Antalyalıların bienali sahiplenmesi gerektiğini belirtti.


Kentin Türkiye'nin başka bir yerinde bulunmayacak kültürel bir mirasa sahip olduğunu söyleyen Güzel, "Bu nedenle Antalya'nın, bienal için doğru bir adres olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu. 


Güzel, kurumsallaşmasını planladıkları bienalin mimarlık ve sanat alanlarındaki sorunların ve önceliklerin düşünülmesini sağlayacağını ifade etti.


Bienal kapsamında konferanslar, atölye çalışmaları, paneller, film gösterimleri, sergiler düzenlenecek.



AA


Geri Dön