29 / 03 / 2024

300 milyon $’lık Manzara Adalar!

300 milyon $’lık Manzara Adalar!

İnşaatı süren 600 milyon dolarlık projeleri bulunduğunu söyleyen İş GYO Genel Müdürü Tanes, Manzara Adalar projesine de toplam 300 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını vurguladı.



İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yeni projesi “Manzara Adalar”ın inşaatına gelecek ay başlayacak. Söz konusu proje için 300 milyon dolarlık bir yatırım planladıklarını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, inşaatı süren diğer projelerine de toplamda 600 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

Kartal’da toplam 300 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan yeni projede üçü konut, ikisi ofis üniteleri olmak üzere toplam beş blok bulunacağını belirten Tanes, ayrıca bir de butik alışveriş merkezi olacağını söyledi. 975 konutun yer alacağı projede metrekare fiyatlarının 4 bin 700-5 bin 500 lira arasında değiştiğini hatırlatan Tanes, bugüne kadarki projelerinde müşterilere yüzde 70’e varan prim kazandırdıklarını dile getirerek, şunları söyledi:


‘Çehreyi değiştiriyoruz’


“Baktığımızda, halen inşaatı devam eden, toplamda 600 milyon dolarlık projelerimiz var. “Manzara Adalar”, İstanbul Finans Merkezi’ne komşu projemiz, Nef ile Topkapı projemiz var. Altunizade’de bulunan küçük arsamızda da 2015’in uygun bir döneminde projemiz olacak. Bölgelerin sosyal ve fiziksel çehresini değiştiren yatırımlarımız, sadece projelerimizin merkezinde oturanlara değil, civar bölgelerde yaşayanlara da kazandırıyor. Ülkemizdekiler kadar dünyada gerçekleşen önemli kentsel dönüşümleri de takip ederek bunlardan pay çıkarmayı kendimize görev edindik.”


Manzara Adalar’ın yer aldığı bölgenin önemine dikkat çeken Tanes, 3. köprü ve  Marmaray  hatları ile metro ulaşımının son yıllarda önemli aşamaya geldiğini, bu anlamda Kartal’ı geleceğin ilçesi olduğunu belirtti. Tanes, “Kartal sınırları içinde, kentsel dönüşüm projesi var. Bölgedeki 5  üniversitenin yanı sıra Marmara Üniversitesi’nin fakülte ve birimleri, projemize 9 km mesafede bulunan Maltepe Başıbüyük’teki 3 bin dönümlük yeni kampüsüne taşınıyor. Bir üniversite, bir şehir kalkındırıyor. Çevre ilçelere etkisinin de anlamlı olacağını düşünüyoruz” dedi.



Kira geliri 56 milyon $


İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, her yıl projelerinden 56 milyon dolarlık kira gelirleri olduğunu vurgulayarak, yeni projelerle üç yıl içinde bu geliri yılda 100-110 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi.

Emlak sektöründe balon oluştuğu iddialarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tanes, “Türkiye’de balon kavramı yanlış okunuyor. Belli segmentler için üretim fazlası derseniz olabilir. Böyle bir durum var ama balon, fiyatların daha da büyüyeceğini düşünüp ileriye doğru sürekli ve sebepsiz artmasıdır. Böyle bir durum yok” diye konuştu.


Milliyet




Geri Dön