28 / 03 / 2024

300 milyonluk yatırım arazi kamulaştırmasına takıldı!

300 milyonluk yatırım arazi kamulaştırmasına takıldı!

Starpet'in Yumurtalık'ta petrol depolamak için aldığı 300 milyon liralık arazi kamulaştırmaya takıldı. Okalin, "Sebebini bilmiyoruz" dedi. Okalin, Karaman'da da ikinci depolama ve dağıtım tesisini açacak.



Yumurtalık'ta 300 milyon liralık petrol depolama yatırımı kamulaştırma yapılmasını bekliyor. Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, Yumurtalık'ın bulunduğu konum itibariyle Ortadoğu-Avrupa enerji transferinin kilit noktası olduğunu söyledi. Kuzey Irak petrolünün de gelmesiyle bölgenin çok daha önem kazandığını aktaran Okalin, "Bunu görerek bir yatırım yaptık. Petrol depolama tesisi kurmak için 300 milyon liraya arazi satın aldık. Bölgede depolama tesisine ihtiyaç var. Kuzey Irak en çok rezerve sahip topraklardan biri" dedi. 


"İLERLEYEMİYORUZ" 

300 dönümlük arazi için kamulaştırma beklediklerini söyleyen Okalin, "Sebebini bilmiyoruz ama bekliyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kamulaştırmayı gerçekleştirmedi. Çevresel Etki Değerlendirme raporunda bir yere kadar gelindi. Fakat ilerleyemiyoruz" dedi. Yumurtalık'ın Rotterdam'ı geride bırakacağını aktaran Okalin, bunun hemen olmasa da gelecekte gerçekleşeceğini kaydetti. 


25 MİLYON $'LIK YATIRIM 

Türkiye'de 300'ün üzerinde akaryakıt, LPG dağıtım bayileri olduğunu belirten Okalin, Karaman'da da ikinci depolama ve dağıtım tesisini açacaklarını söyledi. Karaman'daki LPG tesislerinin ruhsat aşamasında olduğunu kaydeden Okalin, "Elazığ ve Karaman'daki tesisler için 25 milyon dolarlık yatırım yaptık" dedi. 


2015 CİRO HEDEFİ 1.5 MİLYAR LİRA

İstanbul'da 12 bayileri olduğuna ve 2 yıldır Marmara ile Ege'ye açıldıklarına dikkat çeken Okalin "50'nin üzerinde istasyon yatırımı planlıyoruz. Biz genelde transfer politikası izlemiyoruz. Gerçekten bize katkısı olacağını düşündüğümüz istasyonu satın alıyoruz" dedi. Ortadoğu, Afrika, Hazar bölgesi ülkelerine 15 milyon dolarlık madeni yağ ihracatı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Okalin şöyle devam etti: "Biz bunları tamamen yerel bir firma olarak yapıyoruz. 2014'te 1.3 milyar lira ciro açıkladık. 2015 hedefimiz ise 1.5 milyar lira."


Sabah




Geri Dön