27 / 04 / 2024

32 Group ilk yatırımını Ataşehir ihalesiyle yapacak!

32 Group ilk yatırımını Ataşehir ihalesiyle yapacak!

Keleşoğlu İnşaat ile ortak şirket kuran New York merkezli 32 Group'un CEO'su Majid Pishyar, uçaktan iner inmez Ataşehir'i ziyaret etti



Türkiye pazarına Keleşoğlu İnşaat ile kurduğu ortaklıkla adım atan New York merkezli 32 Group, Türkiye'de ilk yatırımını Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 22 Şubat'ta ihalesini gerçekleştireceği Ataşehir arazisiyle yapmak istiyor. Pazartesi günü İstanbul'a gelen 32 Group CEO'su Majid Pishyar, "Arazi için istekliyiz ihaleyi kazanmak istiyoruz" dedi. İhalede birçok firma yarışacak. 

'HAZIRLIK YAPIYORUZ'

Geçtiğimiz hafta içinde Keleşoğlu İnşaat ile ortaklık kurarak, yurt içinde ve yurt dışında öncelikli olarak gayrimenkul alanında yatırımlar yapacak olan 32 Group, Ataşehir ihalesini kazanarak Türkiye'deki yatırımlarına buradan start vermek istiyor. Geçtiğimiz pazartesi günü İstanbul'a gelen 32 Group CEO'su ayağının tozuyla Ataşehir'de Emlak GYO tarafından ihaleye çıkartılan 99 bin metrekarelik arazide incelemelerde bulundu. Türkiye'de ilk kez SABAH'a konuşan 32 Group CEO'su Majid Pishyar,"Ortağımız Mustafa Keleş'le de bu araziyi değerlendirerek, ihaleye girmeye karar verdik. Bu arazi için istekliyiz ve ihalenin alınmasını istiyoruz" dedi. Keleşoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş'de ihaleye bir hafta kaldığını teknik hazırlıkları tamamlamaları halinde ortaklık olarak ihaleye katılacaklarını söyledi. Dubai'de önemli projeler gerçekleştiren en büyük firmalardan biri olduklarını ifade eden Pishyar, Keleşoğlu İnşaat ile birlikte Türkiye pazarına da girerek, burada da önemli projelere imza atmak istediklerini kaydetti. Pishyar, başlangıç olarak 1 milyar yatırım hedefi koyduklarını açıklayarak, net bir rakam söylemenin doğru olmadığını ancak yatırım rakamlarının Türkiye açısından şaşırtıcı olacağını vurguladı. Öncelikli olarak gayrimenkul alanında yatırımlar gerçekleştireceklerini anlatan Pishyar, Türkiye pazarını tanıdıkça turizm, sağlık, eğitim, gibi farklı alanlarda yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi. Pishyar, bu yatırımlar için yatırım yapılan ülkenin pazar yapısına ve kurallarına göre hareket etmek gerektiğine işaret etti.
Bülent Yoldaş/Sabah

Geri Dön