29 / 03 / 2024

33. Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul kapılarını açtı

33. Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul kapılarını açtı

Yapı sektörünün buluşma noktası Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul Fuarı'nın 33'üncüsü dün kapılarını açtı



9 Mayıs'a kadar açık kalacak fuarınbu yıl 110 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Fuara 26 ülkeden alım ofisi de katılacak.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 33. kez düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı - İstanbul Tüyap Beylikdüzü'nde dün ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuar 9 Mayıs'a kadar devam edecek. 10 ayrı salonda 850 katılıcımcı firmanın yer aldığı fuarı 110 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlaması hedefleniyor. Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2009 yılında 11 ülkeden 100'ün üzerinde kurum ve kuruluş temsilcisini ağırlamış ve yerli yabancı toplam 101 bin 041 kişi ziyaret emişti. Bu yıl bir ilke de imza atacak olan Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul, İş Geliştirme Platformu kapsamında STOP4Business Projesi'ni hayata geçiriyor. Yapı Fuarı İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenecek olan "Stop4Business" projesi Yapı-Endüstri Merkezi ve ABİGEM Doğu Marmara işbirliği ile ilk kez Türkiye'ye gerçekleştiriliyor.

26 ülkeden alım heyeti geliyor
Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği Proje, bölgenin en büyük yapı buluşmasının sinerjisi ile Türk yapı sektörü firmalarına uluslararası alanda teknolojik ve ticari işbirliği fırsatları sunacak. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Alım Heyeti Programı ile, 26 yabancı ülkenin inşaat yatırımlarından sorumlu alım heyetinin Fuar'a katılımı sağlanırken, diğer yandan Ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbirleri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup, takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla "Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı" da gerçekleştiriliyor.

Yapı sektörünün profesyonelleri buluşacak
Fuarda ayrıca ilki 2009'da düzenlenen DEİK/ Türk- Avrasya İş Konseyleri işbirliği ile gerçekleştirilecek "2. Avrasya Yapı Forumu"unda katılımcı ülke devlet yetkilileri, yapı ve müteahhitlik alanında işbirliği fırsatlarını ve projelerini Türk yapı sektörü profesyonelleri ile paylaşacak.

Betofiber'den yanmaz dış cephe sistemi
Betofiber, yeni üretime başladığı A1 Yanmazlık Sınıfı'nda her noktada eşit kalınlıkta izolasyon sağlayan, 'Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi' ile Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul'da. Betofiber Yalıtımlı yanmaz GRC Panelleri, yüzde 50 daha az yük getiriyor.

Vefa Group üç markası ile katılıyor

Vefa Group, Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2010'a Vefa Prefabrike, Steelife ve Nestavilla olmak üzere üç ayrı marka ve stand ile katılıyor. 128 metrekarelik açık alanda Vefa Prefabrike Yapılar markasını konumlandıran Vefa Group, fuarda yeni teknolojiler ile donatılan ürünlerini tanıtıyor. Vefa Gruop'un ikinci standı ise Neopan ve Profacto teknolojili iki katlı bir prefabrike bina ve yine aynı teknolojileri barındıran iki katlı yaşam konteyner'ının yer aldığı stand. 10'uncu salondaki 30 metrekarelik Steelife standında ise Steelife'ın sahip olduğu kesit ile detaylar öne çıkarılıyor. Grubun diğer bir markası olan Nestavilla ise 15 metrekarelik bir stand ile fuarda yerini alıyor.

Onduser çatı anlayışını değiştiriyor

Onduline Avrasya, Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2010'da ilk kez 40 yıllık su geçirimsizlik garanti süresiyle piyasaya sunulacak olan Onduser'i tanıtıyor. Ürün özel seramikler ve bunların montajını sağlayan sistemle harç veya yapıştırıcı kullanılmadan eğimli çatılara ve cephelere uygulanabiliyor.
Sabah Emlak


Geri Dön