19 / 04 / 2024

35. Sokak Evleri'nde 190 bin TL'ye 2+1!

35. Sokak Evleri'nde 190 bin TL'ye 2+1!

35. Sokak evlerinin 140 bin TL'den başlayan lansmana özel fiyatlarla satışa çıktığını söyleyen Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, 2+1'lerin 190 bin TL'ye satıldığını söyledi



Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, ödüllü projeleri 35. Sokak'ın kıvrılarak uzanan 2 kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş 2 bin kişinin yaşayacağı bahçeli evlerden oluşacağını açıkladı

İnşaat sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Akşan Yapı,  İzmir  Ulukent'te 130 bin metrekare alan üzerine 200 milyon lira yatırım bedelli konut projesi başlattı. Hafif çelik yapı sistemleriyle inşa edilecek 35. Sokak Projesi 24 ayda tamamlanacak. İzmir Karşıyaka çıkışında konumlanan proje hakkında bilgi veren Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı inşaat mühendisi Melih şžimşek, 'İzmir'de yaptığımız konutlarda deprem güvenliği, müstakil olma ve çevre çözümleri üretmek önemliydi. Ürettiğimiz konutlar alışılmış tarzdan farklı olarak ezber bozacak nitelikte olmalıydı. Apartmanları yatay düzleme yatırdık. Hem güvenli hem müstakil hem de herkesin sokağa çıktığı yeni bir planlama yaptık. Ödüllü projemiz apartman ile kırevi arasında ihtiyaçlara göre yepyeni bir model oldu' dedi.

2 YILDA BİTECEK
35. Sokak'ın tüm duvarları döşeme ile birlikte taşıyıcı özelliğe sahip hafif çelik yapı sistemi ile üretilecek. İnşa süresini kısalatan çelik yapılar, 24 ay içinde tamamlanacak.

İzmir'in yeni konut bölgesi Karşıyaka çıkışı Ulukent'te 200 milyon TL büyüklüğündeki, 130 bin metrekarelik bir alana sahip 35. Sokak Projesi'ni yaşama geçirdiklerini belirten Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, inşaat alanında basın kuruluşları temsilcilerine proje hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin ve inşaat sektörünün ilklerini üreten çevreyle dost bir proje hazırladıklarına işaret eden şžimşek, 'Tüm sosyal aktivitelerin yapılabileceği apartman blokları ekonomik şartlar paralelinde satın alınabilecek. Alışılmış gereksiz lüks villa kültürü yerine alım gücüne göre çözüm ürettik. Akşan olarak hep farklı, fakat yaşama katkıda bulunacak fikirlerin peşinden koşmayı tercih ettik. Açılan mimari proje yarışması sonucunda Mehmet Kütükçüoğlu ve ekibinin hazırladığı çalışmayı seçtik' diye konuştu.
şžimşek, şöyle konuşti: 'İzmir'de ve tüm Türkiye'de tabuları yıkacağımız, ezber bozan bir proje hazırladık. Hayattan ne istediklerini bilenlerin sahipleneceği bir poje olacak. Bununla da gurur duyuyoruz.'

ALTI TİP KONUT
2 kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş 2 bin kişilik bir nüfusun yaşayacağı bahçeli evlerden oluşturulan 35. Sokak Projesi'nin mimarının İzmir Opera Binası Projesi Yarışması'nı kazanan ve yapı dalında 2010 Ulusal Mimarlık Ödülü'nü alan yüksek mimar Mehmet Kütükçüoğlu olduğunu tekrarlayan şžimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Altı tip ve 555 konuttan oluşan 35. Sokak, Mavişehir'e 8 km, Konak'a 22 km, Havaalanına 33 km, metro istasyonuna 1 km, otobüs durağına 300 metre, Bostanlı İskelesi'ne 11 km, limana 17 km, Alsancak İskelesi'ne 19 km uzaklıkta yer alıyor. İzmir'de müstakil yaşama vurgu yapan 35. Sokak, Türk kültürünün komşuluk kavramını günümüze taşıyor. Tıpkı bir Ege kasabası gibi Ege kültürünü yaşamla buluşturan proje, kot farklarının kullanımıyla eşsiz İzmir manzarası ve yeşilin her tonunu evlerinin içine alıyor. Her evin özel kapalı otopark alanı bulunuyor.'

Evlere asansörle ulaşma imkanı var
35. Sokak'ın yapılanmasının altyapıyla başladığını belirten Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, 'Tüm tesisat ve techizatı kapsayan bu temel yapı aynı zamanda yarı gömülü bir araç yolu ve otopark. Araziyi saran yollarda uzunluğu eşit parçalara bölen üç noktadan giriş planlanıyor. Otoparkın üzerine yerleştirilen ikinci beton döşeme tamamen yayalara ait. Sokakta araç olmayışı, otoparklardan evlere merdiven ve asansörlerle ulaşımın pratik olması, hayatı kolaylaştırıyor. Bu sokak çocuklar için baştan sona güvenli bir oyun alanı sağlıyor' dedi.

Fiyatlar eve göre değişiyor
35. Sokak evlerinin 140 bin TL'den başlayan lansmana özel fiyatlarla satışa çıktığını söyleyen Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, 'Özel lansman fiyatları Halk Bankası ve Yapıkredi Bankası'nın cazip oranları ile 120 aya kadar kredilendirilebiliyor. Stüdyo daireler 81 merekare olup 1 + 1 bahçeli ve 1 + 1 balkonlu seçenekleri ile 140 bin TL, 2 + 1 daireler 102 metrekare olup 190 bin TL, 2 + 1 bahçe dubleksleri 128 metrekare olup 220 bin TL ve 3+1 bahçe dubleksleri ise 181 metrekare olup 300 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu' diye konuştu.
YeniAsır/TOLGA TEKİN

www.otuzbesincisokak.com

232 444 55 35

 

Basında yer alan diğer haberler:

200 milyon liralık '35. Sokak'

İnşaat sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Akşan Yapı, İzmir Ulukent'te 130 bin metrekare alan üzerine 200 milyon lira yatırım bedelli konut projesi başlattı.

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, düzenlediği basın toplantısında, œ35. Sokak adını verdikleri projenin hafif çelik yapı sistemleriyle inşa edileceğini bildirdi.

İzmir'in deprem sorununa çözüm üreten, komşuluk ilişkilerini koruyarak müstakil bir hayat sunan, çevreyle dost bir proje hazırladıklarını dile getiren şžimşek, projeye başlamadan önce İzmir'de 500 kişiyle anket çalışması yaptıklarını ve insanların nasıl bir ev istediği yönünde bilgi aldıklarını ifade etti.

şžimşek, 555 konuttan oluşan ve altı tip konutun yer alacağı projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

œ35. Sokak Projesi, İzmir'de ve tüm Türkiye'de tabuları yıkacak. çünkü bu proje hayattan ne beklediğini tespit edebilenlerin sahipleneceği bir proje olacak. Bahçeli, müstakil evleri, tek bir sokak üzerinde düşünerek, sosyal yönden zengin bir hayat yaratmayı amaçladık ve dörtte üçü yeşil alanlardan oluşan 35. Sokak Projesi'ni geliştirdik. Proje, kıvrılarak uzanan 2 kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş, 2 bin kişilik bir nüfusun yaşayacağı bahçeli evlerden oluşuyor. Projenin mimarı, İzmir Opera Binası projesinin yarışmasını kazanan, yapı dalında 2010 Ulusal Mimarlık Ödüllü'nün de sahibi Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu. Müstakil yaşama vurgu yapan projemiz Türk kültürünün 'sokak' kavramını, komşuluğu günümüze taşıyor, tıpkı bir Ege kasabası gibi Ege kültürünü yaşamla buluşturuyor.

œHAFİF çELİK SİSTEMLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

İnşaatlarda kullandıkları hafif çelik sistemleri için ABD'den œknow how aldıklarını ve sonrasında üretim tesisi kurduklarını dile getiren şžimşek, yılda 25 bin ton üretim yaptıklarını, bu üretim miktarıyla 3 bin adet 150 metrekarelik konut yapılabileceğini kaydetti.

şžimşek, hafif çelik yapı sistemlerinin tüm duvarların döşemeyle birlikte taşıyıcı özellikte olduğunu ve galvanize çelikten soğuk şekillendirme yöntemiyle üretildiğini belirterek, œFabrikada modern makinelerle ürettiğimiz çelik taşıyıcı sistem elemanları, korunaklı bir şekilde inşaat sahasına getirilip monte ediliyor. Homojen, izotropik, dayanıklı ve insan insiyatifi en az olan hafif çelik yapı sistemleri, hatasız ve hasarsız üretime olanak tanıyor dedi.

35. Sokak Projesi'nin çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (çEDBİK) öncülüğünde Breeam tabanlı kendi sertifikasına başvuran ilk sürdürülebilir konut projesi olduğunu söyleyen şžimşek, bu sertifika için œyaşam alanlarının çevresel ayak izlerinin azaltılması, iç hava kalitesinin doğal ışık ve doğal havalandırmayla sağlanabilmesi, yaşam alanı sakinlerine daha sağlıklı ve konforlu yaşam koşulları sunulabilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla geleceğe yatırım yapılması gibi koşulların arandığını anlattı.

şžimşek, projeyi 24 ayda tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Hürriyet


Geri Dön