25 / 04 / 2024

35. Sokak İzmir Projesi'nde fiyatlar 140 bin TL'den başlıyor

35. Sokak İzmir Projesi'nde fiyatlar 140 bin TL'den başlıyor

Akşan Yapı’nın doğayla kent yaşamını buluşturduğu 35. Sokak İzmir'de Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu ile çalışıldı. Projede fiyatlar 140 bin TL’den başlıyor…



Karşıyaka çıkışındaki 35. Sokak, Mavişehir’e 8 km, Konak’a 22 km, Havaalanına 33 km, Metro istasyonuna 1 km, otobüs durağına 300 metre, Bostanlı İskelesi’ne 11 km,  İzmir  Limanı’na 17 km, Alsancak İskelesi’ne ise 19 km mesafede inşa ediliyor.
Akşan Yapı’nın doğayla kent yaşamını buluşturduğu 35. Sokak Projesi’nde fiyatlar 140 bin TL'den başlıyor. 6 tip, 555 adet konuttan oluşan projenin, tıpkı bir Ege Kasabası gibi yaklaşık 2000 kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapması amaçlanıyor.
35. Sokak Projesi’nde yer alan konut tipleri:

1- Avlulu Evler
Sokaktan kopmayan yaşam değerleri ile birlikte kendi iç avlusuna sahip ev tipleridir. Avlu ile birlikte bahçe kullanımı avantajını da sağlıyor. Tüm yaşam alanlarını kucaklayan avlu, kullanıcılarına bir iç dünya sunarken bir yandan da doğal yaşama açılmaktadır.
Aynı zamanda sokağın giriş katında bir misafir odası, üst katında 3 yatak odası kurgulanmış en büyük ev tipi olma özelliği ile geniş aileleler için tercih sebebidir. Mutfakların sokakla bağlantı kurduğu bu ev tipinde, sokağa ve bahçeye geniş cepheler bırakılmıştır. Doğal ışık, doğal havalandırma, ısısal konfor şartları yine en iyi şekilde sağlanmaktadır.

2- Sıra Evler
Sokağın bahçeli ve balkonlu seçeneklere sahip ev tipleridir. Ana hatları dikdörtgen şeklinde oluşturulan kat planlarında, bahçe ve sokak cepheleri 6'şar metrelik kısa cephelerden oluşmuştur. 12 metrelik uzun kenarları bitişik nizamda kurgulanan, ortak komşu duvarları sayesinde en verimli ısı yalıtımı değerine sahiptir. İç mekan, güneşin ışık oyunlarıyla renklenmekte, salondaki galeri gün ışığını daha keyifli hale getirmektedir. 3 yatak odalı olarak kurgulanan Sıra Evler, ideal kullanım alanları ile kullanıcıya iki katlı evde müstakil konut yaşam olanakları sunmaktadır.

3- 1+1 bahçe dubleksleri
Otoparktan bağlantılı olan bu tipler sokakla bağlantılarını merdiven ve asansörlü açık avlular ile sağlarlar. 12 metrelik uzun cepheleri ile bahçeyle bütünleşen bu evler, doğal yaşamı bir adım daha yakınınızda hissettirecektir. 3 odalı ve dubleks kurgulanan bu tipte, mutfak da dahil olmak üzere tüm yaşam alanlarının bahçeyle ilişkili olması, mekan kullanıcılarına dinçlik, huzur ve dinamizm sağlayacaktır.

4- 2+1 bahçe dubleksleri
Otoparktan irtibatlı bu tipler sokakla ilişkilerini, sokak boyunca modüler olarak tekrarlayan asansör ve merdivenler ile sağlamaktadır. 9 metrelik uzun cepheleri ile bahçeye açılan bu ev tipinin en önemli özelliklerinden biri de yaşam mekanlarının doğal ortamla bütünleşiyor olmasıdır.

5- 2+1 daireler
Tüm yaşam alanları tek katta çözülmüş iki yatak odalı daire tipi evlerdir. Dolayısıyla, merdivenden kaynaklanan alan kaybına neden olmaksızın çözülmüş plan kurguları vardır. Üst üste ve yanyana gelerek vaziyet planında şekillenen bu ev tiplerinin geniş balkonları bulunmaktadır.

6- Stüdyolar
Otoparktan bağlantılı olan bu tipler, 12 metrelik uzun cepheleri ile bahçe ile bütünleşmektedir. İç mekanda ısısal konfordan, gün ışığına, havalandırmadan net, ferah mekan kullanımına olanak veren yegane müstakil yaşam alanlarındandır. Oldukça geniş bahçe kullanım olanağı ile farklılık taşır.

35. Sokak’ta 1350 metrekarelik spor merkezi, basketbol sahası, tenis kortu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, restoran, sokak kahveleri, kütüphane, kreş, süper market ve marketler, organik sebze ve meyve bahçeleri, organik sebze ve meyve manavı, özel bahçeler, 24 saat güvenlik,iki adet açık yarı olimpik havuz, bir adet yarı kapalı yarı olimpik havuz, spa salonu, fitness salonu, vitamin bar, Türk hamamı, sauna bulunuyor.

35. Sokak İzmir projeis Mavişehir'e 8 km, Konak'a 22 km, Havaalanına 33 km, Metroya 1 km, Otobüs durağına 300 m, Bostanlı İskelesi'ne 11 km, Limana 17 km, Alsancak İskelesi'ne 19 km mesafede bulunuyor.

www.otuzbesincisokak.com

232 444 55 35

 


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

 

Basında yer alan diğer haberler:

İzmir'in 35. sokak'ını açacak!

ROJELERİNDE hafif çelik yapı sistemini kullanan şirketlerin başmda gelen Aksan Yapı, 2000'li yıllardan itibaren deprem dayanım performansı yüksek konut üretiminde yurtiçi ve yurtdışında depremin yıkıcı etkilerine karşı geliştirdiği hafif çelik yapı sistemiyle bugüne kadar 1.5 milyon metrekarenin üzerinde yapı inşa etti. Bu yıl ise aynı sistemle 5 bin konut inşa etmeyi * hedefleyen Aksan Yapı, İzmir'de 35. Sokak projesinin de lansmanına hazırlanıyor. Aksan Yapı Yönetim Kurulu Başkam Melih Şimşek, "Hafif çelik yapılar, aynı büyüklükteki betonarme yapılara göre yüzde 13 ila 15 oranında daha hafif. Bu nedenle depreme daha dayanıklı. İnşası ise betonarmeye göre yüzde 10 ucuz ve üç kat daha hızlı ilerliyor" dedi. 750 konutluk proje Türkiye'de büyüklüğünün 2 milyar doları bulduğu tahmin edilen yapısal çelik sektörünün gelişiminin, depremden sonra aldığı ivmeyle birlikte sürekli olarak büyüdüğünü anlatan Melih Şimşek, şunları söyledi: "Aksan Yapı, hafif çelik yapı sisteminin tamamını grup şirketlerinden Akkon Hafif Çelik Yapı Sistemleri fabrikasından sağlıyor. 2001 yılında Çerkezköy'de faaliyete geçen ve yılda 25 bin ton hafif I çelik üreten fabrika, galvanizli çelik profili işleyerek üreten Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın üç büyük üreticisinden biri. Aksan 25 milyon dolarlık bir yatırımla üretim ve inşaatı tek bir süreç haline getirdi. 2006 yılmda başladığımız ve bugün toplamda 750 konuta ulaşan Türkiye'nin ilk hafif çelik gayrimenkul geliştirme projelerini de yine Akkon Çelik'in ürettiği sistem ile inşa ettik."

Hedef 5 bin konut

Aksan Yapı'nın 2001-2010 arası finansal verilerine göre 60 kat büyüdüğünü ifade eden Şimşek, "2011 ve 2012 yıllan sektörde çıkış yılları olarak kabul ediliyor. Anlaşması tamamlanan toplam 180 milyon dolar büyüklüğünde imzalanmış yeni projelere başlanacak. Hedef gelecek yıldan itibaren yılda 150 metrekarelik 5 bin konut üretmek" diye konuştu.

İzmir'de yeni proje

İzmir Ulukent'te yeni bir konut projesini daha hayata geçirmeye hazırlandıklanm anlatan Şimşek, proje hakkında şunları söyledi: "555 müstakil konut ve 6 tipten oluşan İzmir projesinin adı 35. Sokak olacak. Ulusal mimarlık ödüllü mimar Mehmet Kütükçüoğlu'nun imzasını taşıyan bu proje 200 bin Ura büyüklüğünde ve 130 bin metrekare alana sahip. 35. Sokak duvarım, sokağım, bahçesini paylaşan, yaşadığı çevreye duyarlı ve hayatın tadım çıkarmaya meyilli insanlara sunulan bir proje. Tıpkı bir Ege Kasabası gibi yaklaşık 2 bin kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapması amaçlanıyor. Yakın bir gelecekte ki, ben birkaç yıl diyorum. Farklılaşmanın en önemli olacağı unsurun çevreci proje detayları olduğunu düşünüyorum. 35.Sokak böyle bir düşüncenin ürünüdür."

Çok katlı projelere rakip olmuyoruz

AKSAN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, şöyle konuştu: "Genelde piyasadaki projeler çok katlı arz ediliyor. Biz de bu projelere rakip olmaktan çok kendi oyun alanımızı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bünyemizde bulunan yeni yapı teknolojileri sanayileri bu konulara çözüm üretebilmemizi sağlıyor. Konutu her zaman henüz evi hiç olamamış aileler almıyor. Teknoloji ve yapı sektörü geliştikçe yeni projelerin sundukları imkanlar her geçen gün artıyor. Bu günkü konjonktür ve faiz oranları zamanm en iyisi dolayısıyla alım zamanı diyememek doğru olmaz."

Irak ve Libya'ya ihracat yapıyor

TÜRKİYE'ye komşu ülkelere hafif çelik yapı sistemini ilk kez götüren Aksan Yapı, 2004 yılında başlayan bu süreci BAE, Libya, Irak ve İran'da temsüalikler kurup bu ülkelere ihracat yaparak devam ettirdi. Son yıllarda ise Suriye, Güney Afrika, Rusya, Romanya, Fransa, Ukrayna, Sudan, Kazakistan, Azerbaycan, Yunanistan ve Ukrayna'ya da ihracata başlayan şirket, Irak'ta Süleymaniye'nin ilk hafif çelik konutunu, Libya'da Tripoli'nin ilk hafif çelik okulunu, Azerbaycan'da Lenkeran'da ilk hafif çelik oteli, BAE'de ilk hafif çelik yapıyı inşa etti.

Müstakil konut kavramını geliştirmek istiyoruz

AKSAN Yapı olarak gayrimenkul geliştirmede az katlı yapılar alanında faaliyet gösteren müstakil konut kavramım yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Melih Şimşek, "Villa kavramı lüks değE bir ihtiyaç'ur ve herkesin hakkıdır. Villa, konak, yalı isimleri elit ve lüks yaşamı simgeler oldu. Bizim buna karşı bir duruşumuz var. İhtiyaçtan kaynaklanan insani bir olguya çözüm üretiyoruz. Müstakil yaşam projesi sunuyoruz. İhtiyaç sahibine lüks olmayan güvenli yapı üretiyoruz" diye konuştu.
Hürriyet Emlak


Geri Dön