24 / 04 / 2024

3D Koordinat Ölçüm ve Metalurjik Laboratuvarı kuruldu!

3D Koordinat Ölçüm ve Metalurjik Laboratuvarı kuruldu!

Koç Holding"in 2006 yılında başlattığı ˜Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesi kapsamında  Karamürsel 100. Yıl Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi"ne œ3D Koordinat Ölçüm ve Metalurjik Laboratuvarı kuruldu



Laboratuvarın otomotiv sektöründeki tüm oyuncular için kritik önem taşıdığını söyleyen Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Türkiye"nin ilk üç boyutlu ölçüm teknisyeninin de bu liseden çıkacağına dikkat çekti.

Bölümün ilk ve tek kızı

Koç, ˜Meslek Lisesi Memleket Meselesi" projesinin bursiyerlerinden olan ve okulun makine bölümünün ilk ve tek kız öğrencisi olan Deniz Yılmaz"ı tanıttı. Deniz Yılmaz için ˜şans ve kader sayesinde burada" diyen Koç, şöyle konuştu: œDeniz çok başarılı bir öğrenci. çok değişik bir hikayesi var. Moda tasarım okuyacakken bölümü kapandığı için bu okula ve bu bölüme gelmiş. Bölüme girmek isteyen ilk kız öğrenci olması da onun önüne bir sürü engel çıkarmış. Ancak Deniz, Türkiye"nin ilk 3 boyutlu ölçüm teknisyeni olacak.

Marmara depreminden sonra Kocaeli"nin Ford Otosan için önem kazandığını vurgulayan Ali Koç, şunları söyledi: œSorumluluğumuzu eğitim alanında yerine getirmeye karar verdik. Gölcük"teki fabrikamızda 2 bin 500 endüstri meslek lisesi mezunu çalışıyor. Amacımız okul-işletme işbirliğinin uygulanabilir hale gelmesi. Buradaki öğrencilerimizin yüzde 80"i bizim fabrikamızda staj yapıyor. Daha sonra da bir bölümü istihdam ediliyor. 350 çalışanımız gönüllü olarak öğrencilere meslek koçluğu yapıyor. 4 yılda 81 ilde 269 okulda 8 bin öğrenciye burs verdik. 2013 yılına kadar da desteğimizi aynı şekilde devam ettireceğiz.

Kızlar tasarladı

Deniz Yılmaz da, œMakine bölümüne girmek için yaz boyunca neredeyse okulda yatıp kalktım. ˜Tek kızsın tuvalet yok, giyinme odası yok, ezilirsin, ters bakarlar, yalnız kalacaksın" dediler. Ben inat ettim diye konuştu. Ali Koç da, Deniz Yılmaz"a œOkul bittikten sonra staj yaparsın. Eğitimini tamamladıktan sonra da Ford Otosan"da işe başlarsın dedi. Öğrencilerin mentoru Murat Bakış da, Deniz Yıldız, Ayşin Vonal ve İsa Mercan ile tasarladıkları projeyle 46 şirketi ikna ettiklerini ve 300 bin TL değerindeki 29 cihazın teminini sağladıklarını söyledi.
Hürriyet/Mert TEMİZKAN

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Koç"tan eğitime ˜3 boyutlu" destek  

Ford Otosan ve 46 yan sanayi şirketinin desteğiyle Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"nde œ3 Boyutlu Koordinat Ölçüm ve Metalurjik Muayene Laboratuvarı kuruldu.

300 bin liraya mal edilen laboratuvarda, daha önce yurtdışından getirilmek zorunda olan teknisyen yetiştirilecek. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, okuldaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Vehbi Koç"un prensipleri doğrultusunda eğitimle ilgili bir proje geliştirmeye karar verdiklerini söyledi.   Eğitimde ise mesleki eğitim alanına yönelmeye karar verdiklerini ve buradaki sorunların giderilmesi için farkındalık yaratılması için 2006 yılında Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi"ni başlattıklarını ifade etti. Koç œMesleki eğitimde başarılı olabilmemiz için ortak projeler geliştirmesi gerekir dedi. Meslek liseleri üzerinde çok büyük tartışma ve polemikler olduğunu dile getiren Koç, œBizler ise bu polemikleri tartışmaların dışında kalmayı ve doğru bildiğimiz yolda mücadele ettik diye konuştu.

Okulun tek kız öğrencisine iş sözü

Tören sonrası öğrenciler Ali Koç"a Vehbi Koç"un portresini hediye etti. Daha sonra okulu gezen Koç, makine bölümünün tek kız öğrencisi Deniz Yılmaz"a œOkul bittikten sonra Ford Fabrikasında staj yaparsın. Eğitimini tamamladıktan sonra da Ford Otosan"da işe başlarsın dedi.
Star/KAAN ZENGİNLİ


Geri Dön