26 / 04 / 2024

3DLocationEarth.com'da tarihi eserlere 3 boyutlu tur atılıyor!

3DLocationEarth.com'da tarihi eserlere 3 boyutlu tur atılıyor!

Türkiye'nin kültürel ve tarihi eserleri, Google Earth üzerine 3 boyutlu olarak yerleştirildi. Sanal ortamda ziyaret edilebilen yeni sistem sayesinde Anadolu'nun binlerce yıllık mirası uluslararası meraklılarıyla buluşacak




Yüze yakın farklı sektörden 30 bini aşkın mekanı Google Earth'e üzerinden 3 boyutlu olarak sergileyen 3DLocationEarth. com, farklı bir sosyal sorumluluk projesinin altına imza attı. Firma, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan İstanbul'daki önemli tarihi eserlerin 3 boyutlu modellerini çıkartarak, Google Earth üzerinde sergiliyor. Uygulamayı İstanbul ile de sınırlı bırakmayan 3DLocationEarth.com, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Mersin gibi illerdeki dünyaca ünlü eserleri de 3. Boyuta taşıdı.

Proje kapsamında, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi ve Sultanahmet Meydanı, Ayasofya, Mısır Çarşısı, Yedikule Zindanları, Rumeli Hisarı, Çırağan ve Dolmabahçe Sarayları, Galata Kulesi ve Kızkulesi,  Ankara  Kalesi, Bodrum Kalesi, Efes Antik Tiyatro ve Artemis Tapınağı, Meryem Ana Kilisesi, Aspendos, Side Antik Tiyatro, Mersin Kız Kalesi ve Antik Roma Yolu, Konya'daki Mevlana Türbesi ve Müzesi gibi Türkiye ile özdeşleşen 500'e yakın tarihi ve kültürel eser 3 boyutlu olarak sunuluyor. Eserler Google Earth'ün yanı sıra www.3DLocationEearth.com adresinden de bir arada görülebiliyor.

Sadece İstanbul'da binlerce eser olduğuna dikkat çeken firmanın Genel Müdürü Aybars Görpe, hedeflerinin Edirne'den Kars'a Türkiye'nin her köşesindeki bütün tarihi zenginlikleri 3. Boyuta taşımak ve Google Earth üzerinde sergilemek olduğunu söylüyor.

ZEYNEL YAMAN/Sabah


Geri Dön