26 / 04 / 2024

3DVisualEarth konut projelerinin dört mevsimini gösteriyor!

3DVisualEarth konut projelerinin dört mevsimini gösteriyor!

3DVisualEarth, ticari ve özel konut projelerinin dört mevsimini birden gösteren sıra dışı bir uygulama sunuyor



Türkiye'nin 3 boyutlu sektör rehberi 3DLocationEarth.com'u da bünyesinde bulunduran 3DVisualEarth, ticari ve özel konut projelerinin dört mevsimini birden gösteren sıra dışı bir uygulama sunuyor. Türkiye'de ancak sayılı birkaç firma tarafından yapılabilen “vray” animasyon filmleri sayesinde, inşaat projesinin internet sitesine girilerek, projenin ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış aylarındaki doğal ortamı görülebiliyor. 3DVisualEarth, ayrıca inşaat firmaları ve mimarlık ofislerine yönelik başlattığı kampanya ile çok uygun fiyata, neredeyse gerçeğinden ayırt edilemeyecek görüntü kalitesinde render çözümleri de sunuyor.

Mimari  Autocad Projelerinin 3DMAX Programında 3 boyutlu modellenerek, gerçek malzeme kaplamaları ve özel efektlerle  işlendiği Render uygulaması, ticari ve özel konut projeleri üreten inşaat firmaları tarafından en sık kullanılan tanıtım araçlarının başında geliyor. Mimari ofisler ve inşaat firmasının mimar ekipleri, söz konusu ticari veya özel konut projesi tamamlandığında nasıl görüneceğini müşterilerine anlatmak için, render görüntülerden yararlanıyor. Bu alanda hizmet sunan firmalardan birisi olan 3DVisualEarth, inşaat projelerinin iç ve dış mekanları ile projenin kat planı ve vaziyet planlarının yanı sıra arazilerin ve şehirlerin de gerçeğe en yakın render görüntülerini, sahip olduğu yüksek kapasiteli donanımı sayesinde oldukça hızlı bir biçimde kullanıcıların hizmetine sunuyor. 

3DVisualEarth, Türkiye'de ancak sayılı birkaç firma tarafından yapılabilen özel animasyon uygulamaları da gerçekleştiriyor. Firma tarafından hazırlanan animasyon görüntüler sayesinde, ticari veya özel konut projelerinin dört mevsimde de nasıl göründüğü gerçeğine en yakın haliyle sunuluyor. Uygulama sayesinde, söz konusu projenin ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış aylarındaki doğal ortamı bilgisayardan izlenebiliyor.

3DVisualEarth'den, mimarların render yükünü üzerlerinden alacak avantajlı kampanya!

3DVisualEarth, düzenlediği kampanya ile inşaat firmalarının ve mimari ofislerin render yükünü de üzerlerinden alıyor. Belirledikleri doğru ve gerçekçi fiyat politikalarıyla, render uygulamaları konusunda avantajlı çözümler sunduklarını söyleyen 3DVisualEarth yönetici ortağı Aybars Görpe yaptığı açıklamada;
“Türkiye'de firmalara sunulan bütçeler, genellikle yanıltıcı bir yaklaşımla, render başına belirlenen yüksek fiyatlar üzerinden oluşturuluyor. Oysa bütçeyi belirlemede asıl fiyat kriteri 3 boyutlu modelleme ile ilgili. Kaldı ki, günümüzde, güçlü bilgisayarlar sayesinde değişik kamera açılarından render görüntüler elde etmenin maliyeti de artık çok yüksek değil. Ayrıca kimi firmalar, her ayrı tip bina modellemesi için belirledikleri fiyatın üstüne, her bir render görüntüsü için de ayrıa bedel talep edebiliyor. Dolayısıyla, bu hizmetten yararlanacak firmalar uyanık olmalı ve fiyat araştırmasını iyi yapmalı” dedi.

Türkiye'nin tek üç boyutlu sektör rehberi 3DLocationEarth.com da bünyesinde bulunduran 3DVisualEarth'ün, inşaat firmaları ve mimari ofisler için sunduğu render ve vray animasyon hizmetleri ile kampanya hakkında detaylı bilgi için;
www.3dvisualearth.com
(0216) 349 85 31

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Konut satışında sanal ortamda 4 mevsim zamanı
İnternette konum belirleme programı yapan 3DVisualEarth, şimdi de hazırladığı yeni programla ev alacaklar için 4 mevsimdeki gerçeğe en yakın görünümü hazırlıyor

Üç boyutlu modelleme ve animasyon hizmetleri sunun 3DVisualEarth, son dönemde ticari ve konut projelerinin tanıtımında sıklıkla kullanılan, gerçek fotoğraf kalitesindeki görüntülerle gündeme geldi. Konusunda Türkiye'nin sayılı firmalarından birisi olduklarını söyleyen 3DVisualEarth Yönetici Ortağı Aybars Görpe, çalışma alanlarını inşaat firmaları ve mimarlık ofislerine yönelik olarak sürdürdüklerini belirtiyor.

İnsanların konut satın alırken kafalarında ‘nasıl bir ev' sorusuna cevap vermek için yola çıktıklarını açıklayan Görpe, ”Çalışmalarımızı daha geniş bir bölgeden başlayarak detaylandırıyoruz. Önce gayrimenkul pazarlama ve turizm sektörlerine dönük olarak yer belirleme programı geliştirdik. Bir ileriki aşamada ise insanların konut alırken kafalarındaki sorulara cevap veriyoruz” diye konuştu.

İsteyenlere projelerinin ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerindeki görüntülerini de ürettiklerini dile getiren Görpe, “Konutların her mevsimde nasıl görüneceğini de mevsim değişimi animasyonu ile sunabiliyoruz. Endüstriyel uygulamalarda da sistem işleyişini ve ürünlerin gerçekleştiğinde nasıl işleyeceğini de canlandırabiliyoruz” dedi.

3 boyutlu model
Konutların artık inşaat temeli atılmadan önce satışa çıktığını, insanların maket üzerinden satın aldıkları konutları kafalarında sindirmelerinin zaman aldığını belirten Görpe, “İnsanlar konutları alırken yönü, katı, güneş açısı ve manzarası gibi kriterleri gözönüne alıyor. Biraz daha detaylı düşünenler ise konutun çevresini ve iç dekorasyonunu görmek istiyor” dedi.

İnşaat projelerinin 3DMAX programında 3 boyutlu modellenerek, gerçek malzeme kaplamaları ve özel efektlerle işleniyor. Render görüntü ya da animasyon filmi hazırlatmak isteyen firmalar, projelerinin Autocad çizimlerini teknik ekip alarak detaylarını inceliyor.

Ekip bir sonraki aşamada en uygun çözümlerin neler olduğunu belirliyor ve projenin 3 boyutlu modellemesi yapılıyor. Bundan sonra 3DLocationEarth.com'da projenin görüntüsü, Google Earth üzerinde haritadaki gerçek yerine konumlandırıyor. Bu sayede proje, dünyanın her tarafından  görülebilir hale geliyor.
Milliyet


Geri Dön