29 / 03 / 2024

3.Köprü'deki çalışmalar hız kazandı!

3.Köprü'deki çalışmalar hız kazandı!

Kedi Yolu montajı geçen ay biten 3'üncü Köffltl'de çalış malar hızlandı. Köprüdeki toplam 78 adet eğik askı halatın montaj işlemi bitti.



Kedi Yolu montajı geçen ay biten 3'üncü Köprü'de çalışmalar hızlandı. Köprüdeki toplam 78 adet eğik askı halatın montaj işlemi bitti. En ağırı 923 ton olan 59 çelik tahliyeden 23'ünün montaj ve kaynak işlemi de sona erdi. Türkiye'nin mega projelerinden biri olan 3'üncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde büyük bir adım daha atıldı. Proje'de Asya yakasına konulacak ve köprünün ana halatına ilk bağlanacak olan 12'nci tahliyenin çalışmalarına başlandı. Köprünün ışıklandırma çalışmalarının bitirilmesinin ardından köprüyü taşıyacak olan iki sistemden biri olan eğik askı halatlarının montaj işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda 78 adet eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tahliyeden 23'ünün montaj ve kaynak işlemleri de sona erdi. 


YÜZER VİNÇLER KULLANILIYOR 

3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde 'Kedi yolu' montajı da geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. 'Ana halat' çekimi için kılavuz görevi görecek 'kedi yolu' montajıyla Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya gelmiş oldu. Bu kapsamda üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve 2 şeritli demir yolu geçecek olan köprünün Asya yakasından ilk olarak ana halata bağlanacak olan 12. tahliyenin de çalışmaları başladı. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön