25 / 04 / 2024

3'üncü Boğaz köprüsünün yapımına Ruslar talip!

3'üncü Boğaz köprüsünün yapımına Ruslar talip!

Ruslar, nükleer santralın ardından İstanbul'a yapılacak 6.5 milyar dolarlık 3'üncü Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ne de talip oldu. Proje için ihale duyurusunun birkaç gün içerisinde yapılması bekleniyor  



İstanbul'a inşa edilecek üçüncü Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu için 'ihaleye çıkın' talimatı verilirken 2011 yılına damga vuracak 6.5 milyar dolarlık mega projeye Ruslar talip oldu.

Ruslar, 20 milyar dolar yatırımla Mersin-Akkuyu 'ya inşa edecekleri nükleer santralın ardından, 6.5 milyar- dolarlık köprü ve otoyol projesine de talip oldu. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul'a Garipçe-Poyrazköy arasına inşa edilecek üçüncü Boğaz köprüsü ve 260 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu ihale hazırlıklarını tamamladı.

Bakanlık yetkilileri, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) yap-işlet-devret (YTD) yöntemiyle ihaleye çıkılması için izin, verdiğini anımsatarak, 'Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da geçen hafta ihaleye çıkın talimatı verdi. İhale duyurusu, yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildi. Birkaç güne kadar duyuru yapılacak' dedi.

Rus yatırımcı ve müteahhitler de projeye talip oldu. Rusya'nın bu konuda kararlı olduğunu söyleyen kaynaklar, 'Rusların yanı sıra Japonlar, Güney Korelliler, Fransızlar ve çinliler de projeyle yakından ilgileniyor' dedi.

Habertürk/Olcay Aydilek


Geri Dön