23 / 04 / 2024

3'üncü Havalimanı'nda sondaj ve dolgu çalışmaları devam ediyor!

3'üncü Havalimanı'nda sondaj ve dolgu çalışmaları devam ediyor!

3'üncü Havalimanı'nın inşaat çalışmaları görücüye çıktı. Toplamda 76.5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek havalimanının dolgu ve sondaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. B




Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olması beklenen 3'üncü Havalimanı'nın inşaat çalışmaları görücüye çıktı. Toplamda 76.5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek havalimanının dolgu ve sondaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki onlarca şantiye ve yüzlerce hafriyat kamyonu yoğun çalışmayı resmediyor. Tamamlandığında KDV dahil 26.1 milyar euroya mal olacak olan projenin ilk etabının 2018'de bitirilmesi bekleniyor. 


6.5 MİLYON METREKARE APRON 

Yeni havalimanı tamamlandığında 165 yolcu köprüsü, ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok, hava trafik kulesi ve 8 kontrol kulesi olacak. Projede her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun müstakil 6 pist, 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6.5 milyon metrekare büyüklüğünde apron bulunacak. Şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, devlet konuk evinin bulunacağı 3'üncü Havalimanı'nda yaklaşık 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi de yer alacak. 



Sabah


Geri Dön