28 / 03 / 2024

3'üncü Köprü için ÇED raporu son aşamada!

3'üncü Köprü için ÇED raporu son aşamada!

İstanbul boğazında yapımı planlanan 3'üncü Köprü için sona yaklaşıldı



Yeni köprü yapımında en önemli kriterler arasında gösterilen "çevresel etki değerlendirme" (ÇED) çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi. Bu konuda hazırlanacak raporun önümüzdeki günlerde Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulması planlanıyor.
Türkiye

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Adım adım 3. köprüye

GÜNDEME geldiği günde yana sert tartışmaları da beraberinde getiren 3. boğaz köprüsü projesi adım adım ilerliyor. Projeyle ilgili çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporunun tamamlanmak üzere olduğu açıklandı. 3. köprünün yapımında en önemli kriterler arasında gösterilen "çevresel etki değerlendirme" çalışmalarında son aşamaya gelindi.

DPT'YE SUNULACAK
Bu konuda Karayoları Genel Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar ve hazırlanacak raporun önümüzdeki günlerde Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulması bekleniyor. Yapım ile ilgili ön hazırlıkların sürdürüldüğü ve henüz uluslararası düzeyde ihaleye çıkarılmayan yeni köprünün hangi modelle belirleneceği, DPT'nin hazırlayacağı rapordan sora netlik kazanacak. Bütçeye yük getirmemesi amacıyla 3. boğaz köprüsünün "yap-işlet-devret" modeliyle yapılması planlanıyor.

ÇEVRE ENDİŞESİ
Köprünün, çevre ve bağlantı yollarıyla birlikte 1.5 milyar dolara mal olacağı belirtiliyor. DPT'ye sunulacak rapora konu olan 'çevresel etki', köprünün yapımına karşı çıkanların endişelerinin odak noktasını oluşturuyor. Köprü karşıtları, 3. köprünün İstanbul'da büyük bir çevre katliamına yol açacağını savunuyorlar.
Gazete Habertürk


Geri Dön