29 / 03 / 2024

3'üncü köprü için ihale 2 hafta içinde yapılacak!

3'üncü köprü için ihale 2 hafta içinde yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Boğazı'na Garipçe-Poyrazköy arasına inşa edilecek 3. köprü ile 260 kilometre uzunluğundaki otoyol ihalesi için beklenen izni aldı



Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Boğazı'na Garipçe-Poyrazköy arasına inşa edilecek 3. köprü ile 260 kilometre uzunluğundaki otoyol ihalesi için beklenen izni aldı. Bakanlıktan üst düzey bir yetkili, Başbakan'm Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını imzaladığını aktardı ve 'Kuzey Marmara Otoyol Projesi, 6 milyar dolar büyüklüğe sahip. Proje için 15 gün içinde ihaleye çıkabiliriz' dedi. Adapazarı'nı, İstanbul'a inşa edilecek üçüncü köprü üzerinden Tekirdağ-Kınalı'ya bağlayacak 260 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyol Projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleştirilecek.

HEM KÖPRÜ HEM OTOYOL

Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, projeye yerli ve yabancı şirketlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 'Küresel kriz döneminde izmit Körfez Geçişi'nin ihalesini yaptık. Bu projenin temelini kısa süre önce attık. şžimdi sırada bu büyük proje var. Bu projeye de yatırımcıların yoğun ilgisi var' dedi. çinlilerin projede yer almak istediğine işaret eden yetkililer, 'ihaleye tek başlarına yüklenici firma olarak da girmeyi düşünüyorlar. Türk firma ya da firmalarıyla ortaklık kurarak da girebileceklerini belirtiliyorlar' diye konuştu. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, projeyle Avrupalı yatırımcıların da Uzakdoğu'dan Japon şirketlerin de yakından ilgilendiğini söyledi.
Habertürk


Geri Dön