19 / 04 / 2024

3'üncü köprüde tünel ve viyadüklü çözüm

3'üncü köprüde tünel ve viyadüklü çözüm

İstanbul'a üçüncü köprü tartışmaları sürerken Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çevre tahribatının en aza indirilmesi için bazı yerlere tünel, bazı yerlerede viyadük konulmasını önerdi



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 3'üncü köprü güzergahındaki orman alanı tahribatını en aza indirmek için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bazı yerlere tünel, bazı yerlere de viyadük konulmasını önerdiğini açıkladı. Birlik Vakfı'nın Çemberlitaş'taki merkezinde düzenlenen geleneksel iftar yemeğine katılan Bakan Eroğlu gazetecilerin 3'üncü köprünün güzergahına ve çevre tahribatına ilişkin sorularını yanıtladı. Güzergah belirlendikten sonra gerekli tedbirlerin alınacağını vurgulayan Eroğlu, özetle şunları söyledi:

ACELEYE GEREK YOK: Orman alanı tahribatını minimuma indirecek tedbirler var. Konu önümüze gelsin bunlara bakacağız. Acele etmeye gerek yok. Şu anda tahrip olan bir şey yok. Maksadımız ormanları veya havzaları tahrip etmek değil.

TABİATI KORUMAKLA MÜKELLEFİZ: Devletin bir projesi varsa tahribatı minimuma indirecek tedbirler alınacaktır. Ben Ulaştırma Bakanı'na doğanın tahrip edilmemesi için bazı yerlerin tünellerle, bazı yerlerin de viyadüklerle geçilmesini önerdim. Kendisi de buna sıcak baktı. Zaten konuyla ilgili bir araya geleceğiz. Biz tabii ki tabiatı korumakla mükellefiz.

BELÇİKA KADAR ALANI AĞAÇLANDIRIYORUZ: Son dönemde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik. Türkiye, ağaçlandırma çalışmalarında dünya birincisi. 2012 yılı sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanda ağaçlandırma yapılmasını planladık. Neredeyse Belçika'nın yüzölçümüne yakın alanı ağaçlandırma hedefi Avrupa tarafından da takdirle karşılanıyor.
Ali ŞAHİN/Sabah

Geri Dön