19 / 04 / 2024

4 bin kişiyle görüşüp dönüşüme başlıyor!

 4 bin kişiyle görüşüp dönüşüme başlıyor!

Kentsel dönüşüm için kolları sıvayan Sinpaş Yapı, İstanbul’da başta Yenisahra, Üsküdar, Acıbadem ve Çamlıca’da toplam 4 bin kişiyle görüşüyor. 3 milyar liralık yatırım planlanıyor.




Sinpaş Yapı, İstanbul’da kentsel dönüşüme odaklandı. İstanbul Anadolu yakasında Yenisahra, Üsküdar, Acıbadem ve Çamlıca’da dönüşüm projeleriyle ilgilenen Sinpaş Yapı, toplamda 3 milyar lira yatırımla bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Kentsel dönüşüm için 4 bin kişiyle aktif görüşmeler halinde olduklarını söyleyen Sinpaş Yapı iştiraki Servet GYO’nun Genel Müdürü Mahmur Sefa Çelik, projelerin önümüzdeki yıl başlayabileceğini söyledi.

 

İlk proje Yenisahra 

 

Mahmut Çelik, Sinpaş Yapı’nın kendi bünyesinde kurduğu ekibiyle 2.5 yıldır çalışmalar yaptığını belirterek, kentsel dönüşüm projelerini araştırdıklarını ifade etti. Şu anda ilgilendikleri dönüşüm alanları içerisinde Yenisahra’nın ön planda olduğunu kaydeden Çelik, “Yenisahra’da 80 dönümlük bir alanda çalışmalarımız var. Dönüşüm projelerine ilk önce Yenisahra’dan başlayabiliriz. Şu anda Yenisahra’da sözleşmelerimiz imzalanıyor” dedi. Çelik, Acıbadem’de de 440 haneli bir siteyi dönüştüreceklerini, Çamlıca’da ise sözleşme aşamasında olduklarını söyledi.

 

Fikirtepe’de ofis var 

 

İstanbul’un pilot kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe ile de ilgilendiklerini anlatan Çelik, “Burada bir bölge ofisi açtık ancak henüz sözleşme imzalamaya başladığımız bir alan yok, araştırmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

 

Emsal belli olsun

 

Kentsel dönüşümde hak sahiplerinin kaç metrekare ev alacaklarıyla ilgilendiğini, firmalara dikkat etmediğini anlatan Mahmut Çelik, “Yaptığımız görüşmelerde hak sahiplerinin bu talepleriyle karşılaşıyoruz. Bize ‘Kaç emsal alabilirsin’ diye soruyorlar. Bazı firmalar emsal artışı vaat ediyor. Biz asla sözleşmelerimizde, görüşmelerimizde emsal sözü vermiyoruz ama bunu yapan firmalar olduğu için ev sahiplerinin de bu yönde talepleri oluyor. Sonra o vaat edilen emsal artışı alınamadığı için dönüşüm kitleniyor. Bir yer dönüşüm alanı ilan edildiğinde, yönetmeliklerle orada emsalin kaç olacağı belirli olmalı. Herkes emsali bilerek hareket eder ve eşit şartlarda rekabet eder” diye konuştu. Şu anda yürürlükte olan yasanın yalnızca Bağdat Caddesi’nin dönüşümüne yaradığını söyleyen Çelik, “Yasanın Sultanbeyli’yi de dönüştürüyor olması gerekirdi” dedi.

 

Denizli’ye 1 milyarlık proje

 

SİNPAŞ Yapı, Denizli’de 1 milyar lira ciro hedeflenen büyük bir karma proje de hayata geçiriyor. Projenin yaklaşık 250 bin metrekarelik bir alanda inşa edileceğini söyleyen Mahmut Çelik, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “3 bin konutluk projede 40 bin metrekarelik alana sahip ‘street mall’ temalı alışveriş merkezi, 3 bin metrekarelik temalı bir oyun parkı olacak. Proje kapsamında bir termal otel de olacak. Oyun parkı Belçika’da tasarlanıyor. Alışveriş merkezinin yönetim ve kiralamasını da Metro Properties yürütecek. Alışveriş merkezinin bünyesinde 15 Temmuz’da Metro Cash & Carry Market’in açılışı yapılacak. Yalnızca bu mağazaya 20 milyon lira yatırım yapıldı” dedi. Çelik, proje kapsamında haftanın belli günlerinde bir pazar kurulacağını, köylülerin de bu pazarda organik ürünleri satma fırsatının olacağını ifade etti.



Vatan 


Geri Dön