28 / 03 / 2024

4. kuvars fabrikası Adana Hacı Sabancı OSB'ye kuruluyor!

4. kuvars fabrikası Adana Hacı Sabancı OSB'ye kuruluyor!

Türkiye'nin dördüncü kuvars üretim fabrikası Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AHSOSB) kuruluyor. Yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanan fabrika faaliyete geçtiğinde 50 kişiye istihdam sağlayacak.



Türkiye'nin dördüncü kuvars üretim fabrikası  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AHSOSB) kuruluyor. Yılın ikinci yarısında tamamlanması planlanan fabrika faaliyete geçtiğinde 50 kişiye istihdam sağlayacak. 


Fabrikanın temelini 2014'te attıklarını anlatan Bizim Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yazlamaz, inşaat tamamlandığında çalışmalarını 6 bin 500'ü kapalı toplam 22 bin metrekare alanda sürdüreceklerini söyledi. Tesislerinde son teknolojinin kullanıldığını vurgulayan Yazlamaz, "Adana'ya önemli bir tesis kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. 


Mermer sektöründe 30 yıldır gösterip, montajlamayla birlikte toptan satış yaptıklarını kaydeden Levent Yazlamaz, kuvarsta yurtiçinin yanı sıra ihracat da planladıklarını, ihracat açısından hedeflerinin bu yıl 10, gelecek yıl ise 50 ülkeye ulaşmak olduğunu dile getirerek, yıllık 400 bin metrekarelik üretim kapasitesi planladıklarını belirtti. Hedef ülkeler arasında başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Amerika bulunduğunu kaydeden Yazlamaz, Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bunun için de teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyledi. 


Kuvars ve türevlerinin, fabrikalarında işlenerek konut ve iş yerlerinde mutfak, banyo, merpen, zemin, duvar gibi pek çok alanda sağlıklı ürün olarak kullanılacağını vurgulayan Yazlamaz, yurtiçi ve dışındaki fuarlara katılmayı planladıklarını sözlerine ekledi. 


Dünya


Geri Dön