24 / 04 / 2024

4 maddede sitelerde çekilmezlik halleri!

4 maddede sitelerde çekilmezlik halleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 4 maddede sitelerde çekilmezlik halleri " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..



Sitelerde bazı malik davranışları dolayısı ile diğer kat malikleri, hakimden söz konusu malikin bağımsız bölümünün kendilerine devrini talep edebilir. Bu talebin gerekçesi, “çekilmezlik hali” olarak tanımlanır.


1.) Ortak giderlerden ve avanstan kendine düşen borçları ödemediği için hakkında iki takvim yılı içinde üç defa icra veya dava takibi yapılmasına sebep olunması; 


2.) Anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh hakimi tarafından 33 üncü madde gereğince verilen emre rağmen, bu kanunda yazılı borç ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle öteki kat maliklerinin haklarını ihlal etmekte devamlı olarak bir yıl ısrar edilmesi; 


3.) Kendi bağımsız bölümünü randevu evi veya kumarhane veya benzeri yer olarak kullanmak suretiyle ahlak ve adaba aykırı harekette bulunması , (KMK.25).


4.)Bu maddedeki dava hakkı, devir konusunda kat maliklerince alınan dava açma kararının öğrenilmesi tarihinden başlayarak altı ay ve her halde dava hakkının doğumundan başlayarak beş yıl içinde kullanılmazsa veya dava sebebi ortadan kalkmışsa düşer.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERINEHIZMETTEKLIFIMIZ.pdf


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


11 maddede site toplu yapı temsilciler kurulu!



Geri Dön