19 / 04 / 2024

4. Uluslararasi Civil İstabul 2015 Mühendislik Konferansı başladı!

4. Uluslararasi Civil İstabul 2015 Mühendislik Konferansı başladı!

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Civil İstanbul 2015 Mühendislik Konferanslar başladı. Konferansta, inşaat sektörünün önde gelen isimleri ile geleceğin mühendislerini bir araya gelecek.



Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Civil İstanbul 2015 Mühendislik Konferansları başladı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri ile geleceğin mühendislerini bir araya getirip başarılı yöneticilerin ve akademisyenlerin birikiminden faydalanmalarının amaçlandığı konferans, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, inşaat sektörü yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferans öncesi sahne alan “Patron Çıldırdı” Müzik Grubu sahne performansı ile salondan büyük alkış aldı. 

Konferansın açılış konuşmalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr Yusuf Ayvaz ve Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman yaptı. “Mühendisin amacı, insanın hayatını kolaylaştırmaktır”  diyen Karaman

“İnsanlığın yaratılışı ile beraber barınma ihtiyacını karşılamak için mühendislik başlamış ve bugüne gelmiş. Her alanda zaman değiştikçe, insanın değişik ihtiyaçları olmuş. Bu ihtiyaçlara çözüm için de mühendisler çıkan sorunları çözmeye çalışmış, yeni çözümler üretmiş. Bizde onları kullanıyoruz. Bende bir mühendisim belki inşaat mühendisi değil ama mühendisin amacı, insanın hayatını kolaylaştırmaktır” diye konuştu.

“Bu sıralardan biz de geçtik öğrenciyken bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Karaman, ”Milletin sizden beklediği şey, hayatını kolaylaştıracak özümler üretmeniz. Bizler halka hizmet eden belediyeler olarak, onlara en uygun hizmeti en uygun, en hızlı şekilde vermek istiyoruz. Tabi ki inşaat mühendislerinin ürettiği bu çözümlerle. Ben bu vesile ile bu tür konferansları önemsiyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Açılışın ardından öğleden sonraki ‘Mega Kentlerde Kentsel Dönüşüm’ oturumunun konuşmacısı olarak sunum yapan Karaman geleceğin mühendislerine, Kentsel dönüşüm konusu hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.  Kentsel dönüşüm kavramının çok fazla oturmamış bir kavram olduğunu ve hala bilinmeyen yönleri olduğunu belirten Karaman, ”Bizim ülkemizde en önemli şeylerden bir tanesi maalesef kavramların içerisi bazen boşaltılıyor. Kentsel dönüşüm kavramı çok iyi oturmadı. Bunu oturtmaya çalışıyoruz. Bunu yapacak olan mühendislerin bu konuyu geleceğe hazırlayacak vizyona sahip olmasını istiyoruz. Bu açıdan önemsiyoruz. Çünkü inşaat mühendisliği insanın yaratılışı ile birlikte var” dedi.

Geleceğin mühendislerine kentsel dönüşüm ülke için ne kadar önemli olduğu ile beraber bu konunun asıl sahibi olan, gelecekte bu konu ile ilgili çalışmalar yapacak olan çocuklarımıza fikirlerimizi anlatıyoruz. Konuyla alakalı sorularını cevaplıyoruz” dedi.

Yapı Kulübüne ve öğrencilere teşekkür ederek,  Kentsel dönüşümün hem ülkemiz hem Güngören’de yaşayan insanlar için önemli olduğu kadar inşaat mühendisleri için de çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Karaman, oturum sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.


6 Mart Cuma gününe kadar sürecek Konferansa Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra 14 farklı ülkeden ve İstanbul dışından 20 üniversiteden gelen misafir öğrenciler de katıldı. 



Geri Dön