18 / 04 / 2024

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi 20-21 Nisan'da!

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi 20-21 Nisan'da!

'Yeşil çatı' sistemini Türkiye'de uygulamaya başlayan Onduline Avrasya, bugüne kadar 500 bin metrekare çatıyı yeşillendirerek 200 bin ton karbon salınımını önledi. Şirket IGRA 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi'nin de ana sponsorluğunu üstlendi..



Avrupa'da 1970'li yıllardan bu yana hızlı bir gelişim gösteren yeşil çatılar, Türkiye'de ise Onduline Avrasya'nın öncülüğünde 2003 yılından bu yana uygulanıyor. Yeşil çatılar konusunda yeni trendler ve teknolojiler, nisan ayında düzenlenecek 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi kapsamında dünyaca ünlü isimlerle İstanbul'da masaya yatırılacak. 


Günümüz mimarisinin gözde uygulamaları arasına giren yeşil çatılar, çatı ve teraslarda bitki ve ağaç türlerinin yetiştirilmesini sağlayan sistemler olarak gelişiyor. 

Avrupa'da özellikle de Almanya'da çok yaygın olan yeşil çatılar; eko sistemi korurken, şehirlerin havasını temizliyor. 


4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, Uluslararası Yeşil Çatı Demeği'nin (IGRA) ev sahipliğinde, ilk kez İstanbul'da düzenleniyor. "Doğayı Çatınızda Keşfedin" sloganı ile 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde Zorlu Center içinde yer alan Raffles Otel'de gerçekleşecek kongre, yeşil çatılar konusunda dünyadaki en büyük organizasyon olma özelliğine sahip. 


Karbon salınımı önlendi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği IGRA 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi'nin ana sponsorluğunu, Türkiye'yi yeşil çatılarla tanıştıran Onduline Avrasya üstleniyor. "Sistem Ondugreen" markalı ürünleri ile Türkiye'deki en büyük yeşil çatı projelerine imza atan Onduline Avrasya, bugüne kadar 500 bin metrekarelik yeşil çatı uygulaması ile 200 bin tonluk karbon salınımını önledi. 


4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, dünya çapında üne sahip mimar, tasarımcı ve yeşil çatılar konusunda uzman isimleri ağırlayacak. Güncel gelişme ve teknolojilerin yanısıra yeşil çatıların modem mimarlık konseptleri ve şehir planlama çözümleri ile ilişkisi tartışılacak. 

Gelecekteki teknolojilerin neler olacağı da yine kongrede konuşulacak. Yeşil çatı teknolojisindeki Türkiye ve dünyadan başarılı çözümler ile uygulamaları gözler önüne serecek olan kongre, gelecekteki teknolojilerin neler olacağına da odaklanacak. Türkiye ve Almanya'dan yerel yönetim temsilcileri de bu buluşmadaki yerlerini alacak. 


Milliyet Ek


Geri Dön