28 / 03 / 2024

4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri başvuruları başladı!

4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri başvuruları başladı!

4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri başvuruları başladı. Yarışmada; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamak amaçlanıyor.



Sektörün yenilikçi markalarından Yurtbay Seramik’in düzenlediği  “4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne başvurular başladı. “Seramik Karo Tasarımı” alanında düzenlenen, bu yıl “Kaos ve Düzen” teması ile yola çıkan yarışmada; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamak, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmak amaçlanıyor.  


Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin mimarlık, güzel sanatlar, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerinde öğrenim gören önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere açık olan yarışmaya ekip ya da bireysel olarak başvuru yapılabiliyor. Ekip başının belirtilen disiplinlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı disiplinlerden olma imkânı sağlanıyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 21 Kasım 2016.


Yurtbay Seramik’in Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle düzenlediği “4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne başvurular başladı. Genç tasarımcılar bu yıl “Kaos ve Düzen”den ilham alıyor. Evrende, doğada olup biten her şey adeta bu ikili üzerine kurulu, biri olmadan diğeri var olamıyor. Bu iki kavramın ilişkisi evrensel bir düzeni, uyumu ve dengeyi ifade ediyor. Katılımcılardan kaos ve düzen birlikteliğinden, bu zıtlığın yarattığı uyumdan ilham alan tasarımları paylaşmaları bekleniyor. 


Yurtbay Seramik’in sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan 4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri jürisinde bu yıl Ali Bakova (Tasarımcı / Ali Bakova Design), Atilla Kuzu (İçmimar, Tasarımcı / Zoom-TPU Kurucu Ortağı), Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı), Prof. Sevim Çizer (DEÜ GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı), Şule Koç (Tasarım Direktörü / Şule Koç Design) yer alıyor. 


Birincinin 10.000 TL, ikincinin 7.500 TL, üçüncünün 5.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada ayrıca, üç öğrenciye 1.000 TL'lik eşdeğer mansiyon ödülü verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Yurtbay Seramik Standı’nda tasarımının üretilerek sergilenmesi imkânı sağlanacak. 


Toplam 6 tasarımcının/ekibin ödüllendirileceği “4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne başvurular, 21 Kasım 2016 tarihine kadar kabul edilecek. Ödüle hak kazananlar 6 Aralık 2016 tarihinde yarışmanın web sitesi www.dogadansanatasentasarla.com’da açıklanacak ve ödül törenine dair detaylar Yurtbay Seramik tarafından daha sonra duyurulacak. 


4. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri’ne ilişkin tüm bilgilere, katılım şartları ve başvuru formuna www.dogadansanatasentasarla.com internet sitesinden ulaşılabilir. 



Geri Dön