26 / 04 / 2024

400 metrekareden daha büyük AVM'ler şehir dışına yapılacak!

400 metrekareden daha büyük AVM'ler şehir dışına yapılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, bundan sonra 400 metrekareden daha büyük AVM'lerin kent dışına yapılması konusunda zorunluluk olacağını, bu AVM'lerin icarî plan dahilinde uygun alanlara taşınacağını söyledi..



GÜMRÜK ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "AVM" diye tabir edilen alış veriş merkezlerinin illerin ticari planlarına uygun alanlara taşınacağını söyledi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metin, uzun dönemden beri esnaf kesimi ve ticaret erbabının beklediği, 'AVM Yasası" diye tabir edilen Perakende Sektörünün Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı'nı ilgililerin görüşüne açtıklarını hatırlattı. 


"Tasan, Bakanlar Kurulunda da son şekli verilerek Meclise sevk edilecek" diyen Metin, "Bu, uzun dönemdir beklenti içinde olunan bir alandı. Bu konuda çalışmalar devam ediyor" ifadesini kullandı. "Her ilde stratejik ticari plan yapılacak" diyen Metin, "Valiler başkanlığında belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve ticaret adamlarından komisyon oluşturulacak. Bu komisyon, illerdeki imar planlan gibi stratejik ticari plan yapacak. Yani bir caddede kaç berber olması lazım, kaç değişik alanda iş yeri olacak, bunları araştıracak. Raporlar doğrultusunda çalışmalar şekillenecek" şeklinde konuştu. Metin, AVM'lerin şehir merkezlerinin dışına çıkarılacağına dikkati çekerek, "Netice itibarıyla mevcut yapı da bu yönde, illerde AVM' diye tabir edilen yerler ticarî plan dahilinde uygun alanlara taşınacak. Birçok yerde bu doygunluk olduğu için valiler başkanlığında oluşturulan komisyon karalıyla il dışına çıkarılacaktır. Bundan sonra 400 metrekareden daha büyük ticarî alanların kent dışına yapılması konusunda zorunluluk olacak" ifadesini kullandı. Bolu / aa 


Yeni Asya


Geri Dön