26 / 04 / 2024

41 Burda AVM için ruhsat başvurusu yapıldı!

41 Burda AVM için ruhsat başvurusu yapıldı!

41 Burda Alışveriş Merkezi bu yılın başında hizmete açıldı. AVM’nin Mavi Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Olcay Sanal tarafından ruhsatsız olduğu dile getirilmesinden sonra inşaatı yapan Haldız İnşaat ruhsat için alelacele İzmit Belediyesi’ne başvuruda bulundu.




41 Burda Alışveriş Merkezi’nin ruhsatsız olduğu Mavi Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Olcay Sanal tarafından dile getirilmesi sonrası AVM’yi yapan Haldız inşaat İzmit Belediyesi’ne ruhsat için başvuru yaptı. Ruhsat başvurusu için AVM’nin 120 bin metrekarelik alanı yerine kiralanabilir 61 bin metrekare alan üzerinden hesaplama yapıldı. Bunun karşılığında ise İzmit Belediyesi’ne yaklaşık 450 bin Lira yatırıldığı, aslında belediyeye yatırılması gereken miktarın 900 bin TL olduğu iddia edildi.


SANAL AVM’NİN RUHSATSIZ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ


İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı Outlet Center karşısında 120 bin metrekare inşaat alanına sahip, 144 milyon dolar harcanarak kurulan 41 Burda Alışveriş Merkezi, bu yılın başında hizmete açılmıştı. STFA ile Esas Holding’in sahibi olduğu inşaatı Büyükşehir’in trilyonluk ev projelerini yapan, Real AVM’nin yerini yaklaşık 40 Milyon Avro’ya alan Haldız İnşaat tarafından gerçekleştirildi. Yapılan başvuruda 120 Bin m2 yerine niye 61 Bin metre kare beyan edildiği kafalarda soru işaretleri bıraktı.


BELEDİYEYE EKSİK ÜCRET Mİ YATIRILDI?


41 Burda AVM'nin resmi kayıtlara göre 120 bin m2 inşaat alanında 61 bin m2 kiralanabilir alanı var. Haldız inşaat firması da inşaatın toplam metrekaresi olan 120 bin m2 yerine kiralanabilir 61 bin m2 üzerinden İzmit Belediyesi'ne ruhsat bedelini yatırdığı iddia ediliyor. Şimdi herkes İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’dan 41 Burda’ya verilecek ruhsat için neden bu kadar beklediğinin ve alınan ücrette bir yanlışlık olup olmadığının cevaplarını bekliyor. At izini it izine karıştırmaya çalışanlar, karıştırdığı izlerden it izini takip etmeyi de ihmal etmiyor. 


Mavi Kocaeli




Geri Dön