18 / 04 / 2024

41 ilde özel ağaçlandırma için başvurular başladı!

41 ilde özel ağaçlandırma için başvurular başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman Genel Müdrülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye' de toplamda 41 ilde 3 bin 337 hektar alana özel ağaçlandırma uygulanacak.



41 ilde özel ağaçlandırma için başvurular başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman Genel Müdrülüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de toplamda 41 ilde 3 bin 337 hektar alana özel ağaçlandırma uygulanacak. 23 Ağustos 2012 tarihli ve 28390 sayılı Ağaçlandırma Yönetmeliğine göre özel ağaçlandırmaya konu sahaların Orman İdaresi tarafından tespit edilip, ilan edilen 22 Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğu alanındaki illerde saha tespitleri yapıldı. 


Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Isparta, izmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Muş, Ordu, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat ve Yalova'da yer alan sahalar, 5 Mayıs 2014 ile 3 Haziran 2014 tarihleri arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman Genel Müdrülüğü internet sitesinde yer alıyor.


Ülke genelinde toplamda 3 bin 337 hektar alanda, 326 adet farklı saha belirlendi. İlan edilen sahaların büyüklükleri ortalama olarak 10 hektar.İlan süresinin bitiminde müracaat eden gerçek veya tüzel kişilere, ilgili orman işletme müdürlüklerince kuraya katılabilmeleri için tebligat yapılacak.


Melek GÜNER/Emlakkulisi.com


Geri Dön